search icon

Любопитно

Камен Калев завърши новия си филм

Камен Калев завърши втория си филм след "Източни пиеси", съобщи екипът на продукцията

Камен Калев завърши втория си филм след "Източни пиеси", съобщи екипът на продукцията.

Премиерата на "Островът" ще бъде през октомври, а главни роли в него имат френската актриса Летисия Каста и датчанинът Туре Линдхард. Участват още Руси Чанев, Бойка Велкова, Михаил Мутафов и Любен Дилов-син, за когото това ще е дебют в киното.

"Островът" е със специалното участие на живеещия в Париж режисьор, актьор и философ Алехандро Ходоровски, автор на филмите "Крадецът на дъги", "Света кръв", "Свещена земя".

Подобно на актьорския състав, екипът на филма също е международен, съобщава "Дневник".

Той включва оператора Юлиян Атанасов, аржентинския сценограф Себастиан Оргамбиде, работил с Франсис Форд Копола в "Тетро", артистичния сътрудник Стефан Пирьов, работил с Калев по "Източни пиеси" и завършил филмовата академия в Ню Йорк. Изпълнителните продуценти са Елица Кацарска и Стела Павлова.

Датското участие в продукцията се допълва от монтажистите Оса Мосберг ("Антихрист" на Ларс фон Триер) и Микел Нилсън ("Златна камера" "Реконструкция" на Кристоф Бое).

Композитор на филмовата музика е Жан Пол Уол от Швеция, който написа саундтрака и към "Източни пиеси". Негова е музиката и към "Когато искам да свиря, аз свиря" на румънския режисьор Флорин Сербан, награден със "Сребърна мечка" на Берлинале и представен на "София филм фест".

"Островът" вече е в класацията на френското списание за кино "Кайе дю синема" за най-очаквани заглавия през 2011. Изданието го поставя редом до филми на Стивън Спилбърг и Мартин Скорсезе

Свързани новини