search icon

Любопитно

Истината за Преслава и "Евровизия"

Официално изявление на "Пайнер"

Продължаващите коментари и спекулации около евентуалното участие на Преслава на конкурса за избор на българска песен за „Евровизия” тази година провокираха продуцентите й от музикална компания „Пайнер” да излязат с официално становище, пише novfolk.bg.

Припомняме ви, че постоянно се появяват какви ли не твърдения защо тя не е била на финала, коментира се имало ли е изобщо такава вероятност и т.н.

Ето и изявлението на „Пайнер” по въпроса, в което те дават отговори на всички въпроси:

Конкурсът за българското участие в "Евровизия" всяка година поражда доста страсти. Изборът на изпълнители и песни винаги е свързан с много надежди и с още повече разочарования.

Естествено, през последните години все повече нараства броят и на всички онези, които очакват някое от водещите имена от най-популярния жанр, попфолка, да представи България на песенния конкурс.

В желанието си да видят своите фаворити на европейска сцена, почитателите им пишат, създават групи и дори организират цели кампании в Интернет.

Имената от каталога на музикална компания "Пайнер", които са фокусирали този интерес в различни периоди са били Ивана, Глория, Анелия, Емилия, Преслава.

Стихийните изяви на този масов интерес, доведоха до появата на какви ли не съчинения и измислици по повод участието или неучастието на една или друга певица.

Каква е истината?

За конкурса за българска песен на "Евровизия" през 2011 година организаторите от БНТ предложиха във финалния кръг да участва и Преслава. Предложение, което безспорно удовлетворява очакванията на всички.

За съжаление, големият брой предварително поети ангажименти, между които и вече планирани снимки на дуета на Преслава и Галена "Хайде, откажи ме" в Дубай, точно в периода предвиден за подготовка и запис на песента за "Евровизия", не допуснаха никаква възможност за сериозна работа по представителния проект.

На подобен конкурс едно утвърдено име като Преслава, не би могло да се яви, ако всичко в предварителната подготовка не е изпипано до съвършенство.

Именно поради тези основателни причини, музикална компания "Пайнер" оттегли кандидатурата на Преслава от предложението, отправено от БНТ. На практика не се стигна до участие на певицата и затова не беше необходимо музикалната компания да огласява публично информация по този случай.

Финалният концерт за избора на българската песен за "Евровизия 2011" в Дюселдорф мина и ние желаем успех на Поли Генова, която бе избрана да представя нашата страна.

Резултатите са известни, но историите и истериите около конкурса не приключват. Но каквото и да се тиражира, истината е една – Преслава е един изключителен млад талант, певица с голямо бъдеще, харесвана и обичана от зрителите. Песните й са нейният начин за общуване, а тяхната магия докосва душата на всеки.

В заключение, непременно трябва да напомним на всички, че талантът също е Национално богатство.

Вижте фотогалерия:

Вижте видео:

Преслава - "Как ти стои"

Свързани новини