search icon

Любопитно

Шарапова завладя рекламния пазар

За изминалата година Мария Шарапова трудно би се похвалила с особени успехи на корта

За изминалата година Мария Шарапова трудно би се похвалила с особени успехи на корта.

Със стенанията си по различните турнири по света 23-годишната блондинка заработи с ракетата си едва един милион долара.

За сметка на това в рекламния бизнес сибирячката, живееща в Америка, има далеч по-сериозни успехи, пише "Монитор".

За 2010 година Мария Шарапова забогатя с точно 25 милиона долара. Потокът от пари дойде в резултат на снимките й за телевизионни клипове и лъскави списания. Една от последните изяви на красавицата беше фотосесията, с която зарадва читателите на руското издание на списание Tatler.

Интересно е, че на страниците на изданието блондинката изглежда съвсем не така, както на корта - въздушна, женствена, спокойна. Къде отидоха агресивността и спортната злоба, питат се феновете?

Познавачите пък виждат в новия имидж на Маша прилика със секссимвола на цяла една епоха - Мерилин Монро. Единствено фриволното облекло кара хората да си спомнят случая от началото на спортната кариера на Шарапова, когато на някои от турнирите й правеха забележки за прекомерната откровеност на екипчетата, с които се появяваше на корта.

Удивително е обаче, че малцина от мъжете определят спортистката, красавицата и милионерката Мария Шарапова за символ на съвременната руска жена. Допитване на Всеруския център за изследване на общественото мнение сочи, че това определение подхожда най-много на певицата Алла Пугачова, за която са гласували 16% от анкетираните.

В топ 10 са пет спортистки - трикратната олимпийска и десеткратна световна шампионка по кънки Ирина Роднина, гимнастичката Алина Кабаева, атлетката Елена Исинбаева, фигуристката Татяна Навка и Мария Шарапова.

Свързани новини