search icon

Любопитно

Лени Кравиц пуска нов албум

Лени Кравиц скоро ще пусне първия си албум от три години

Лени Кравиц скоро ще пусне първия си албум от три години, съобщи Ройтерс.

Албумът, озаглавен "Black and White America", е деветият в кариерата на 46-годишния Кравиц, но първият, продуциран от новия му звукозаписен лейбъл "Атлантик рекърдс/Роудрънър рекърдс".

Новият диск трябва да бъде пуснат в продажба в средата на 2011 г., тъй като Кравиц планира да тръгне на световно турне през юни.

Албумът включва 12 песни, които се очаква да се отличават с характерното за музиканта звучене, смесващо рок, фънк и соул. То е повлияно от музиката през 70-те и 80-те години на миналия век. Песните "Stand", "You're Gonna Run Again", "Push" и "Super Love" комбинират фънк музика от 70-те с модерно звучене, се казва в изявление на Кравиц. В диска е и баладата "Dream".

От музикална гледна точка и що се отнася до текстовете на песните, имам чувството, че това е най-разнообразният албум в кариерата ми, увери Кравиц, който е носител на няколко награди "Грами", пише БТВ.

През 2009 г. той бе на турне в 18 страни, в които представи песните от предишния си албум "It Is Time For A Love Revolution", включващ хитовата балада "I'll Be Waiting".