search icon

Любопитно

Шер ревнува от Агилера

Мюзикълите отдавна са доказали комерсиалния си потенциал, макар че единици от тях успяват да постигнат повече от няколко седмици медиен шум

Мюзикълите отдавна са доказали комерсиалния си потенциал, макар че единици от тях успяват да постигнат повече от няколко седмици медиен шум и добри приходи в бокс офиса, пише "Стандарт".

Но има и изключения - като "Коса" на Милош Форман или "Мулен руж". Те заслужават да натиснем рестарта на DVD-то - заради невероятните парчета или само заради играта на Никол Кидман и Йън Макгрегър.

Режисьорският дебют на Стийв Антин, познат до момента като второстепенен актьор, е повече от амбициозен. Бляскавият мюзикъл "Бурлеска" събира на екран изключителен звезден дует, попиконите Шер и Кристина Агилера.

И докато за едната изявите в киното са до болка познато амплоа, то за другата това е опит да покаже, че талантът й далеч не се простира само в поп музиката. Затова красноречиво говорят вече четирите статуетки, които лентата има, включително един "Златен глобус", макар и в категорията за най-добра оригинална песен.

Историята се върти около младата Алис Роуз (Агилера), която мечтае за слава. Тя е красиво момиче от дълбоката провинция, което попада в космополитния Лос Анджелис.

Съдбата я отвежда в кабаретен клуб, ръководен от бившата танцьорка Тес (Шер). Алис обаче жадува да стане истинска звезда в клуба, който някога е кипял от живот и клиентите са се редели на опашка, за да влязат.

Покрай трудните й отношения с неостаряващата Шер и навлизането й в тънкостите на изкушаващия бурлеска спектакъл, има и нерви, борба и успехи. Но има и много танци, песни и пищно зрелище. В звездния екип са още Стенли Тучи, Питър Галахър, Крисчън Бел и кралицата на бурлеската Дита фон Тийз.

Свързани новини