search icon

Любопитно

Бербо е най-популярният европейски футболист, бие дори Кристиано Роналдо

Димитър Бербатов получи поредното си голямо признание

Димитър Бербатов получи поредното си голямо признание.

Водачът при голмайсторите във Висшата лига на Англия беше обявен за най-популярният футболист в Европа от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS). Престижната организация стартира допитване на официалния си сайт и всеки имаше възможността да гласува за любимия си играч. Вчера излязоха и крайните резултати, в които Бербо е получил най-много гласове от всички футболисти на Стария континент. Българинът оставя след себе си дори суперзвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, който е втори с близо 200 гласа по-малко.

За Бербатов вота си са дали 6225 души. Топ 5 от най-популярните играчи в Европа допълват Роналдо (6038), Арда Туран от Галатасарай (4526), Андрий Шевченко (2618) и Волкан Шен (2559).

В генералното класиране Митко е на 11-о място, а победител е малко известният иранец Фархад Маджиди, за когото са гласували цели 63 473 души. Втората позиция заема неговият сънародник Карим Багери, а трети е египтянинът Мохамед Абутрика.

Разбира се, мнозина ще приемат класацията с насмешка, най-вече заради присъствието в челните места на почти анонимни футболисти от арабския свят, но е факт, че в нея фигурират и звезди като Меси и Крстиано Роналдо, които са разделени именно от Бербатов.

В допълнение ще споменем, че IFFHS изготвя ежемесечно авторитетната ранглиста на най-добрите отбори в света, но там се вземат предвид чисто статистически показатели, а не предпочитанията на Интернет потребителите.

Източник:

Свързани новини