search icon

Любопитно

Влади Въргала вкарва руския Арнолд във филма си

Влади Въргала води усилени преговори с т.нар. Руски Арнолд Шварценегер, за да го хвърли в битките на филма си „Операция „Шменти капели”

Влади Въргала води усилени преговори с т.нар. Руски Арнолд Шварценегер, за да го хвърли в битките на филма си „Операция „Шменти капели”, който трябва да излезе на екран през април, научи „Монитор”.

Запознати твърдят, че двамата са пред подписване. Железният боец на руското кино Михаил Поречников, който носи този прякор, е един от най-популярните хора в страната, председател е на Съюза на кинематографистите и чрез него Въргала ще може да отвори вратите на лентата си към необятния руски пазар.

„Досега не смятах да замахвам чак толкова силно, но се реших и наистина водим разговори с него, които се надявам да завършат с успех. Моят филм е предназначен за българската аудитория, нямам претенции да пробия в чужбина, но пък в двата епизода, които остана да доснимам, има роли за един руснак и една рускиня. Той е идеалният избор...”, обясни Влади пред „Монитор”.

Въргала почти е завършил кино- и телевизионния вариант на лентата си. Въпросните герои от страната на Достоевски ще са финалният акорд на филма.

Михаил Поречников е учил в Талинското военнополитическо училище, но не го е завършил. Бил е изключен 10 дена преди дипломирането заради многократни нарушения на дисциплината. Учил е актьорско майсторство при великия Армен Джигарханян, но и там не е завършил. После все пак завършва театрален институт и пробива с летящ старт в киното и театъра.

Снимките на „Операция „Шменти капели” минаха през страхотни перипетии. Първоначално Въргала заложи цялото си имущество, за да направи филма на живота си, но после намери щедър меценат, което му позволи да направи продукцията мащабна и завладяваща.

Свързани новини