search icon

Любопитно

Цвети Пиронкова стана почетен жител на Пловдив

Полуфиналистката от тазгодишния турнир „Уимбълдън” Цветана Пиронкова получи от кмета Славчо Атанасов званието „Почетен гражданин на Пловдив”

Полуфиналистката от тазгодишния турнир „Уимбълдън” Цветана Пиронкова получи от кмета Славчо Атанасов званието „Почетен гражданин на Пловдив”.

Отличието й е присъдено с решение на Общинския съвет през юли 2010-а за изключително високите й резултати в тениса. За Цвети годината беше изключително успешна, като тя стигна до №35 в света. Атанасов припомни, че Пиронкова е най-младият почетен гражданин в историята на града под тепетата и негов спортист №1.

„Където и да се намирам, Пловдив си остава за мен най-хубавият град, а отличието е много висока чест”, сподели Цвети. Нейният баща и личен треньор Кирил Пиронков пък беше удостоен с Почетен знак и Златна значка на Пловдив.

Междувременно стана ясно, че бившата №1 в света Жюстин Енен ще играе с контузия на лакътя в Откритото първенство на Австралия, което започва на 17 януари. Белгийката ще се завърне на корта за турнира за смесени отбори „Хопман къп”, който ще стартира в събота в Пърт.

Очаква се Енен да изиграе поне по три мача на сингъл и на двойки преди първия си турнир от Големия Шлем за сезона. За последно тя игра на „Уимбълдън” през юни, където нарани лакътя си и все още има болки.

Свързани новини