search icon

Звездите

Галена: Ако получа награда, ще съм много щастлива

Галена е сочена от феновете в интернет форуми като фаворит за приза Певица на 2010 година

Галена е сочена от феновете в интернет форуми като фаворит за приза Певица на 2010 година.

Как тя коментира шансовете си да получи наградата?

В "Открит микрофон" по Сигнал + хитовата изпълнителка каза: "Февруари месец ще видим. Сега много се говори. Аз лично не искам много да коментирам, не искам и да се оправдавам по никакъв начин. Работила съм много - ако получа наградата, ще съм много щастлива. Ако не получа наградата, ще имам стимул да работя повече, значи не съм я заслужила. Единствено публиката решава. Ще съм им благодарна, ако ме подкрепят в този момент. Това значи, че съм си вършила добре работата. Наистина не мога да давам някакви предположения".

Галена изпраща една наистина успешна година, категорична е и тя самата, като има предвид интереса на феновете към песните, които пусна. През 2010-та излезе албумът ú "Официално забранен", от който се откроиха хитовете: "Опасен за жени", "На две големи", "Лоша ли съм", "Тихо ми пази", "На линия", както и някои от по-старите ú сингли, познати още преди появата на CD-то. През есента певицата продължи с нови хитове - "За пари", "Запали" и стана част от актуалния сингъл "Аларма" на "МЕГА" трио.

Без съмнение, Галена ще е най-силната конкуренция за всяка една от певиците, които ще бъдат номинирани в категорията Певица на 2010 година. Тя пее всичко, което се харесва на публиката - от чувствени балади, през денс парчета, с клубно звучене, до най-кръшните ритми. Наясно е, че призванието на фолк изпълнителите е да забавляват и развеселяват хората и се раздава на максимум. Не споделя мнението на своята колежка Ивана, че фолкът се циганизира.

"Не мога да коментирам чужди мнения. Не мисля, че един изпълнител, който обича тази музика, пее тази музика, от години тази музика го храни, трябва да се отвръща така на музиката. Има парчета, които наистина са неподходящи, но това са единици. Винаги ги е имало, и ще продължава да ги има, за да се отличават добрите проекти. Циганизация не мога да кажа в никакъв случай. Това е обида към цялата музика и към изпълнителите. Дори на Ивана, тя има много хубави и стойностни песни, има и кючеци, и аз имам кючеци... Всеки си избира сам какво да пее и какво да прави. Всеки си избира и какво да слуша" - казва Галена.

Снимка: Костадин Кръстев-Коко