search icon

Любопитно

Джули: Как да избирате гримовете си, когато отидете в магазина?

Няколко полезни съвета от мен...

Как да избирате фон дьо тена...

Когато се отива за грим се започва именно от фон дьо тена. Трябва да е максимално близък нюанс до цвета на лицето. Сложете една капка фон дьо тен близо до устните и на челото. После може да излезете на дневна светлина, за да прецените дали цвета ви подхожда. Не пробвайте продукта от вътрешната страна на китката.

Хубаво е да знаете дали искате течен, стик или крем-пудра фон дьо тен. Трябва да знаете и каква е вашата кожа - суха, смесена или мазна. Покривността също е много важна. Младото лице не иска стягащ фон дьо тен. Съобразете всичко с възрастта си.

Кожата на лицето е много деликатна, не жалете средства за продуктите, които полагате върху него.

Сенките

Te биват компактни, мазни и прахообразни. Трябва да съобразите цветовете им с професията и облеклото си.

За да се предпазите от алергии, най-добре ги изпробвайте в магазина и ако до няколко часа всичко е наред, може да си ги купте.

Моливите

Трябва да бъдат меки, покривни и да не разтягат кожата. Когато са меки лесно се матират със сенки. Във вътрешанта част на окото, която се казва каял може да слагате черен, кафяв или бял молив, който също е задължително да бъде мек и покривен, за да не дразни окото.

Очната линия

Избирайте я в зависимост от грима. За по-тъмни сенки е добре да е черна, ако предпочитате тоновете да са земни, може да е кафява. Има очна линия като писец и като четчица. Най-хубаво се поставя от средата на клепача към външния край и после от началото до средата на клепача, за да се свърже.

Спиралата - за обем или дължина, водоустойчива или не

Повечето дами искат спирала за обем и не държат да е водоустойчива. Всичко е много индивидуално. Важно е спиралата да дава обем и дължина и очите ви да се чувстват добре. Мигли най-добре се извиват с извивачка.

Има спирали, които напластяват с бели власинки и отгоре се слага черен туш. Те правят по-дебели естествените мигли.

Другият път ще продължим с останалата част от продуктите...

Свързани новини