search icon

Top stories

Майка и дъщеря - босове на дедесари в "Схемите"

Окръжната прокуратура в Разград няма да иска продължаване на ареста за тримата задържани по операция "Схемите"

Окръжната прокуратура в Разград няма да иска продължаване на ареста за тримата задържани по операция "Схемите" , съобщи окръжният прокурор Огнян Дамянов за Агенция "Фокус".

За документиране на престъпния процес ще са нужни няколко експертизи и данъчни ревизии, които ще отнемат повече време, обясни той. До обед вчера обвинение срещу тримата арестанти не беше повдигнато.

Майка, дъщеря и техен съучастник бяха задържани в пицария "Болярка" вечерта в понеделник, докато разпределяли 350 000 лева. Парите били изтеглени малко преди това от съучастника от клона на Пощенска банка в Разград. Трезорът не е замесен в схемата, поясни директорът на местната полиция Ивайло Йовчев.

Групата действала от 5-6 месеца. За основен организатор на схемата за източване на ДДС чрез фиктивни зърнени сделки се смята 42-годишната Габриела Петрова. Нейна съучастничка е 25-годишната й дъщеря Йорданка Миленова. Третият задържан е Александър Александров, на 41 години, таксиметров шофьор, който превозвал зърното по време на кампании. На негово име има фирма, с която също е оперирано.

Габриела Петрова, известна с прякора Женския Боф, е осъждана за документни измами, срещу дъщеря й има висящо дело, а съучастникът им Александър Александров има присъда за нелегални таксиметрови превози, уточниха от полицията в Разград.