search icon

Звездите

Кристина Хендрикс: Новата сирена на Холивуд

Тя командва в хитовия серил Mad Men, но това, което я направи звезда са красивите й извивки и поразяващата й увереност

Тя командва в хитовия серил Mad Men, но това, което я направи звезда са красивите й извивки и поразяващата й увереност.

За актриса, която често е сравнявана с Мерилин Монро, тя изглежда някак си хулигански докато влиза в ресторант Il Buco в нюйоркския район СоХо, пише "Дейли Мейл".

Тя носи черна блуза, дълга вталена пола и килната барета върху огненочервената си коса, и изглежда все още очарователна след снимките за списание Bazaar от предния ден.

Ние сме, на както тя го нарича, „дамска среща” в ресторанта, където година по-рано тя се ожени за съпруга си Джефри Арънд, пишат от Harper's Bazaar.

Седим под картина на мъж, който прилича на Пол Джиамати от минисериала „Джон Адамс” като изключим гроздето.

„Половината от приятелите ми позираха под тази картина,” казва тя през смях, отказвайки менюто и поръчвайки „огромна бляскава чаша изстудено червено вино”.

Последните няколко години бяха буйни за Кристина. След като бе избрана да играе ролята на властната секси офис мениджърка Джоун в Mad Men, тя придаде дръзки нови значения на термина „секси секретарка”.

Мъжете я обичат, това е факт, но жените я обичат още повече. Кристина е свежа глътка въздух, след като години наред по червения килим минаваха вдървени фигури, докато съблазнителната фигура на Кристина (да не говорим самата тя колко е естествена и спокойна) е забележителна.

„Жените ме свалят,” хили се тя.

„Съпругът ми смята, че е странно толкова много жени да ме свалят.”

"Гейовете също го правят. Те ми казват: Ами, аз не съм хетеро, но ако бях...” Мисля, че това е много ласкаво.”

Когато 35-годишната Кристина, първоначално се яви на кастинг за Mad Men, тя беше за ролята на Мидж, бохемската любовница на Дон Дрейпър. Но накрая й беше дадена ролята на „властната, всезнаеща” Джоун.

Персонажът се е превърнал в нещо като идол заради премереното, изкусно изпълнение на Кристина и не на последно място нейната прочута походка – превзето, дръзко фръцкане, което вдига пулсовете и спира движението по шосетата.

„Всички костюми бяха толкова тесни”, обяснява Кристина за походката.

„Не бях свикнала с долните дрехи, затова обичайното ми фръцкане стана още по-голямо фръцкане. След като го забелязах реших да включа и ръцете си.

„Докато Джоун външно изглежда сурова, отвътре тя е сладка като карамел. Вероятно Джоан би имала правила като „За да бъдеш възпитан гост изяж всичко без последните две хапки”, казва Кристина, чийто глас в действителност е звънлив и по-висок от този на Джоун, докато чисти своите ньоки в чинията си.

„Бихте искали вашия домакин да знае, че сте се насладили на ястието, но че сте и дама също.”

Ретро правилата на Джоун вдъхновиха феновете й да създадат сатиричен блог, наречен „Какво би направила Джоун Халоуей?” и също така най-окончателното признание – модел Барби, който прилича на нея (с анатомични извивки, които са реални).

Кристина никога не си е представяла, че ще стане модел за... приятно закръглените жени.

„Бях изненадана когато вниманието се насочи към фигурата ми, защото тя не е нещо, на което аз обръщам внимание. И тогава стана положително и хората започнаха да казват много добри неща за тялото ми.”

По време на първия сезон на Mad Men, тя и Арънд били на вечеря когато при тях дошла почитателка и казала:

„Извинете просто искам да Ви кажа, че гледам сериала ви и ме карате да се чувствам добре такава каквато съм. Аз съм леко закръглена и вие ме накарахте да се почувствам секси и красива.”

„Просълзих се.” Кристина се просълзи отново при спомена.

„И си спомням, че Джефри каза, „Ето какво правиш за хората. Това е невероятно.”

А аз казах: „Просто се опитвам да бъда добра актриса и се опитвам да разкажа история, но ако това е бонус, всичкият този позитивизъм, това наистина е страхотно.”

Разбира се успехът и вниманието имат обратна страна, която Кристина научи по трудния начин по-рано тази година по време на церемонията по раздаването на Златните глобуси, за която тя беше облякла надиплена прасковена рокля на Кристиян Сирияно.

*Кристина по време на церемонията по раздаването на Златните глобуси 2010 (Снимки: Getty Images/ Guliver)

Кати Хорин от Ню Йорк Таймз, която пишеше в своя блог за церемонията беше критична към „хубавата Кристина Хендрикс в буйната надиплена рокля на Кристияно Сирияно”. (Както един стилист се изрази: „Голямо момиче не се слага в голяма рокля. Това е правило номер едно.”)

Тези думи след това бяха написани на една фалшифицирана снимка, която караше Кристина да изглежда по-широка отколкото е, както Хорин по-късно отбеляза.

„Да кажеш нещо такова и да го прилепиш към фалшифицирана снимка те дискредитира изцяло,” казва Кристина.

„И също така това много ме нарани. Мислех си, че роклята е зашеметяваща. Харесвам си я до ден днешен. Тъкмо се бях върнала от медения си месец и се чувствах красива на тези снимки. Усмихвах се и сияех, и се чувствах като богиня. Това е празненство и аз съм тук, защото това, върху което работя е възприето като отлична работа. И вие ще кажете на всички, че съм облякла скапана рокля? Хайде, ще отида на парти и ще облека хубава рокля.”

*Кристина - снимки от червения килим (Снимки:Снимки: Getty Images/ Guliver)

Откакто звездата на Кристина изгря, роклите й започнаха да стават по-хубави. Тя обръща внимание на извратения натиск върху актрисите да се показват в дизайнерски рокли само за една нощ и предизвикателствата на това да не можеш да облечеш една обикновена масова рокля.

„Когато ходиш по тези събития от теб се очаква да носиш превъзходни рокли, които са невероятно скъпи, и започва да става трудно,” казва тя.

„В началото на Mad Men харчех прекалено много пари за хубава рокля, която няма да облека повече (понеже мострите не ми ставаха), защото някой ще каже, казва тя, бърчейки театрално носа си, „Кристина Хендрикс носи тази рокля за втори път.”

*Кристина - снимки от червения килим (Снимки:Снимки: Getty Images/ Guliver)

Преди години в интервю Кристина каза, че й било трудно да намери рокля, чийто размер не е този на мостра и наскоро видя този цитат преиначен от британски таблоид.

„Бях шашната! Първо, винаги съм благодарна ако мога да облека някоя от тези чудесни рокли и тъй като шоуто стана по-популярно имам възможност да нося неща от най-големите дизайнери. Искам да кажа, Л’Рен Скот? Как се случи това?”

Тя също е огромен почитател на Джон Галиано. „О, Галиано,” примира от удоволствие.

„Не ме интересува какво прави – дали е кожа, фина дантела или каквото и да било. Ще мина и с камшик за езда по червения килим.”

*Кристина - снимки от червения килим (Снимки:Снимки: Getty Images/ Guliver)

Кристина отскоро премина към модния сайт Style.com след като бе въведена в него от колежката си от Mad Men Дженуъри Джоунс.

„Тя е навътре в модата от години,” казва Кристина. „Тя е изключително компетентна и това й е страст. Научих много от нея.”

Въпреки, че Кристина се вманиачи по модата от Джоунс, тя е започнала като модел още на 17. В училище тя била открита от местен фотограф, който я снимал за първи път за изданието Elegant Bride.

Тя се преместила в Ню Йорк, когато била на 18, в един свят на долнопробни приключения.

*Кристина - снимки от червения килим (Снимки:Снимки: Getty Images/ Guliver)

„Един ден агентът ми ми даде нещо и каза, „Това е покана за рождения ден на Джони Деп.” Помислих си, че това е шега. Не познавам Джони Деп. Бях много объркана. Тогава ми просветна: „О... Джони Деп няма никаква представа, че това се случва. Някой организира това и кани модели на партито си.” Вечно находчивата Кристина решила да продаде билета си. „Петдесет кинта!” каза тя гордо. „Напазарувах си с тях.”

Висока 1,75, с размер на сутиена D, Кристина изкарвала добри пари като модел. Обаче един ден агентът й я помолил да свали 5 килограма. „Помня, че си мислех „Ти си луд!” Казах добре, но не го направих. Изглежда моделите са се смалили. Аз носех D, но те сега носят A или Б.

Кристина винаги е имал изключителен здрав телесен вид. „Майка ми никога не ми е казвала да свалям килограми. Диетите никога не са били от голямо значение. Майка ми винаги е била хубава, пищна и закръглена, и винаги съм си мислела, че тя е красива.”

Но пубертетът винаги е имал своите неизбежни предизвикателства. „Бях танцьорка, но тялото ми започна да се променя. Тогава изведнъж ми пораснаха гърди и тялото ми не се развиваше по план. Бях депресирана за малко, защото отчаяно исках да съм балерина.”

В средата на 90-те съдбата отвела Кристина в Лондон, където се снимала за списания като Dazed & Confused и участвала в ревюта, включително и на Хюсеин Шалаян.

„О, имам история за вас,” каза тя заговорнически.

„Бях в Милано, и там може да видите едни и същи момичета по кастингите. Имаше едно момиче, което само повтаряше „Не мога да намеря никаква работа. Толкова ми писна, готова съм да се откажа. Харесва ми цвета на косата ти. С какво си боядисваш косата?” и аз казах „О, червена е. Ето я формулата ми.” Това беше Карън Елсън. Няколко седмици по-късно тя беше с яркочервена коса.

”Кристина се навежда над диктофона и казва, „Съжалявам, Карън, но ти наистина попита за цвета на косата ми".

"След това я видях на корицата на италианския Вог и останалото е история!” Смее се тя. „Карън е невероятна! Аз съм й голяма почитателка.”

Докато сериалът Mad Men продължава да разказва добри истории по телевизията и да печели купища награди, графикът на Кристина се запълва.

В момента сериалът е в почивка и Кристина ще заснема мрачният трилър Drive заедно с Кери Мълиган и Райън Гослинг („Не са смотаняци,” отбелязва тя с намигване).

Дотогава тя има „цяла седмица и пловина” да се вижда с Арънд, който току що е пристигнал в ресторанта и напада чиния с паста. Той напълно осъзнава, че хората харесват момичето му.

„Понякога вкъщи Кристина ще влезе от една стая в друга и после ще видя, че Джоун излиза”, каза той.

„И си спомням, че първият път когато се срещнахме отидохме на корейско барбекю. Аз бях в кола, а ти вървеше по улицата. Имаше един човек, който ти подвикна „Как е?” А аз ти изсъсках, но ти не ме чу, защото беше засипвана от толкова много внимание.”

„Спомням си какво бях облякла,” каза Кристина с усмивка. „Аз носех къса бяла памучна риза-рокля и високи до коляното кожени рокерски ботуши, и имах плитки.”

„А, да,” каза Арънд изглеждащ като спечелил от лотарията. „Затова се целунахме онази нощ.”

Вижте видео:

Снимки: Тери Ричардсън

Свързани новини