search icon

Съдби

Бойко Кръстанов: Ревнувам, но с мярка

Звездата от "Стъклен дом" обзавежда първата си къща

В понеделник вечер, когато шамарът на първия работен ден още гори върху бузите ни, малкото, което разхлажда изпушилите ни мозъци, са терзанията на Дани Касабов и интригите на Чарли. Сериалът на bTV "Стъклен дом" може да не дава моралните наставления на Достоевски, но предлага час и половина релакс с красиви мъже и eкстравагантни жени.

Големият коз на продуцентите е именно яките, секси мачовци. Младият Бойко Кръстанов, който сякаш от миналия сезон досега е възмъжал като за три години, и Асен Блатечки, който събира тълпи от жени по софийския Бродуей повече от десет години. Те са безскрупулни, самоуверени, понякога обезумяващи и страстно съблазняващи. Бойко за тийнейджърките. Асен за всяка търсеща жена. А и обратното.

В неговия град на неговото място. В София пред Народния театър Бойко Кръстанов признава, че е жестоко самокритичен и че понякога се поддава на страховете си. Малко е недоспал покрай снимките на "Стъклен дом" и репетициите с Деси Шпатова за "Ангели в Америка". Премиерата е планирана за 26 и 27 октомври на първата си сцена. Нещо обаче в българския превод на Тони Кушнър не му е допаднало и Бойко обикаля из стара София подръка с английската версия на историята. С Владо Карамазов се спогаждат най-силно. Героите им - също. Карамазовият Джо, уж щастливо женен, започва връзка с Луис, персонажа на Бойко. "Не е странно. Те си имат нормална връзка. Интелигентни хора са, не виждат нищо необичайно и не парадират с това", разказва Бойко.

"Пиесата е за решенията, за предателство и за любовта, разбира се. Всички ние пропадаме в цепнатините, които отделят онова, което дължим на себе си, и онова, което дължим на любовта", цитира той своя Луис. Позлатяваната идилия не е част от философията му.

Понякога Кръстанов печели от безразсъдството си. Преди дни например мислел да заложи цялата си заплата на футболен мач, но от страх изпуснал двойна печалба. В други акции обаче му върви повече. Отскоро живее сам. Оплаква се, че му липсват мебели и че пространството е малко, но все пак е много горд и щастлив от новата си придобивка. Запланувал е парти, но след като понапълни апартамента.

Всъщност единствената му болка доскоро бе отсъствието на приятелката му - Ива Янкулова. Красавицата, която работи като модел, бе за месец и половина в Корея, където позира за световни модни корифеи. Заедно са от около 4 месеца. Срещат се на неговото място - стълбите на Народния театър. Любовта от пръв поглед обаче остава за романите. Нещо повече. Когато общите им познати ги представят един на друг, леко се спречкват. А онова, което гъделичка усмивката на Бойко, когато говори за нея, се ражда малко по-късно.
Изваяните мъжаги, неизменна част от фотосесиите на Ива, Бойко споменава с финес и самоирония. "Ревността ни е в идеалната доза. Все още не сме имали скандали на тази тема. Но не може без нея, тя трябва да е умерена, за да се чувстваш добре", спокоен е актьорът.

Сега единственият му проблем е как да съчетае трите магии в живота си - Ива, киното и театъра. Скептичен преди време към второто, днес младият актьор добре разбира възможностите, които дава седмото изкуство. Най-скъпите му похвали са от преподаватели в академията и от колеги от Народния. Съсредоточен е педантично да изпипва ролите си и се надява, че някой ден хората ще спрат да му подвикват "Дани" по улицата.

Източник: "Стандарт"

Свързани новини