search icon

Любопитно

Мерил Стрийп издевателства над Джулия Робъртс

Мерил Стрийп и Джулия Робъртс ще участват в екранизацията на пиесата „August: Osage County"

Мерил Стрийп и Джулия Робъртс ще участват в екранизацията на пиесата „August: Osage County", която сценаристът и режисьор Джон Уелс („The Company Men") подготвя.

Пиесата на драматурга Трейси Летс, която е базирана на собствения му живот, е черна комедия, спечелила награда „Тони" за най-добра пиеса и „Пулицър" за драматично произведение.

"Дядо ми се самоуби, когато бях по-млад и това остави траен отпечатък в съзнанието ми. Тази тема ме преследва през почти целия ми съзнателен живот. Стигнах до извода, че най-добрият начин да разкажа историята е като вкарам в нея 13 герои и я развия в три действия - получи се много обширна, истинска американска пиеса", споделя авторът.

Номинираната за рекордните 16 награди „Оскар" Стрийп ще играе Вайълет Уестън - пристрастената към хапчета властна майка на Робъртс, чието възпитание тотално е невротизирало дъщеря й.

Никак не би било учудващо проектът на Уелс да бъде един от основните фаворити на Американската академия за филмово изкуство при следващото раздаване на златните статуетки.

Свързани новини