search icon

Любопитно

Есил Дюран иска Хари да я вижда без грим и пера

Есил Дюран обича да се шегува, че след време за нея ще се говори като за певицата от времето на Валентина Хасан

Есил Дюран обича да се шегува, че след време за нея ще се говори като за певицата от времето на Валентина Хасан. В “Мюзик айдъл” зрителите запомниха втрещената Есил, която гледаше и не вярваше на ушите си.

“На какъв език пеете”, беше попитала тя участничката. “На английски.” И с изумление Есил научи, че става въпрос за песента Without You на Марая Кери.

В момента певицата се занимава с подготовката на Иво Инджев за новото риалити “Байландо”. Преди време Инджев бе казал, че не обича чалга, но има една певица Есил Дюран, която той харесва. Комплиментът не е само затова, че двамата бяха роднини. (Иво е бил женен за сестрата на мъжа й.)

Преди 6 години Есил се омъжва за композитора Борис Павлов. Година след сватбата им се ражда син. Кръщават го Хари. Петгодишният момък по бащина линия има баби и лели, за които всеки изпълнител може само да му завижда. Леля му е оперната певица Росица Павлова, която хората помнят с изпълнението й на площада при посещението на Бил Клинтън в София.

Може би затова Хари не учудва никого с това, че с интерес гледа и слуша повече от час симфоничен концерт на живо, без да недоволства, както повечето деца Въпреки това Есил и Борис нямат амбиции синът им да става музикант. Не го насилват с нищо, но са му създали условия да избира.

Есил дори е доволна, че засега малкият повече харесва да строи къщички с конструктора. Нищо чудно - баба му и дядо му по бащина линия са били известни архитекти. Хари повече харесва тихите игри. Есил се притеснява, че синът й много бързо опознава интернет и с лекота рови и си намира различни игри. Преди няколко месеца с мъка отървала него и себе си от една страст.

Малкият особняк доскоро не си харесвал името и искал да се казва, като повечето деца в детската градина - Сашко.

Есил му обяснявала, че неговото е специално избрано само за него. Освен това детето искало да живеят в друга къща. То трудно възприемало старинните и наследствени мебели в тяхното жилище. Момчето не слуша чалга, а музикален фон у дома са арии по телевизия “Мецо”. Хари знае малко от песните на майка си. Певицата не иска детето й да парадира с това, че има известна майка. "Искам детето ми да ме вижда без грим и сценични тоалети - без пера и пайети. Не желая да свиква с образа ми от телевизията, а да ме възприема като обикновена жена и майка."

Есил вече се замисля дали да не сбъдне желанието на Хари да го дари със сестричка, въпреки че смята, че отглеждането и възпитанието на едно дете е най-трудното нещо в живота й. "Колкото книги да прочетеш, да спазваш приетите правила за възпитание, никога не може да си сигурен, че ще постигнеш най-доброто."

За нея семейният модел е много важен. Затова е доволна, че Хари има за пример стабилните семейства на бабите и дядовците си. Есил го учи на добри обноски, а вече чува и най-вълнуващата фраза - "Мамо, обичам те." Наскоро пък я изненадал с друга - “Мамо, ти нали си сладурче?”.

Много важно нещо, което певицата държи да възпита у сина си, е уважение към възрастните хора. Затова, както тя е научена навремето, иска и Хари да целува ръка на баба си и дядо си.

Хари знае, че когато има суетня вкъщи, значи майка му и баща му са тръгнали някъде. Затова, когато нямат ангажименти, Борис и Есил си стоят у дома с детето. Хари още е малък и няма предпочитания как да се облича. Майка му се хвали, че синът й изглеждал като малък мъж с ленен костюм на сватбата на Иван и Вихра.

Есил учи Хари да се храни правилно. Нейните родители имат ферма в Хасково и на малкия не му липсват екопродукти. У тях не се яде свинско месо, а плодовете и зеленчуците са задължителни. Газирани напитки и сокове се купуват само когато имат гости. Хари най-много си пада по месото. Харесва да му сервират храната в неговата стая на специалната масичка. Малкият обича гозбите на майка си, но любимата му е супа топчета.

Хари е наясно, че майка му е певица и не се впечатлява от това, че е известна. Покрай леля си и чичо Иво (Инджев) за него е нормално всички хора да ги дават по телевизията. Наскоро обаче майка му го стреснала след злостна публикация в жълтата преса, че тормози детето си.

Есил му казала, че като не слуша, ще го пишат по вестниците заедно с нея, от което детето много се притеснило. Детето говори английски, а на турски има по-добро произношение дори от майка си. Тя смята, че Хари трябва да научи матерния й език като порасне, да пише и говори правилно турски.

Източник: в."24 часа"

Свързани новини