search icon

Любопитно

Аня Пенчева мери дрешки от Донатела

Аня Пенчева се закани да премери поне половината дрехи от актуалната колекция на Донатела Версаче

Аня Пенчева се закани да премери поне половината дрехи от актуалната колекция на Донатела Версаче. Звездата на Народния театър беше сред първите родни светски дами, които се насладиха на моделите от Versace сollection donna в Rich.

А "Мис България" 2010 Ромина Андонова и нейната предшественичка Антония Петрова направо станаха лица на най-новата линия във фешън империята.

С еротичните облекла в черно, ярко и провокативно Донатела отговаря на кризата. Този път тя се заиграва както с вкуса на деловите дами, така и с капризите на техните дъщери тийнейджърки. Неслучайно Деси Зидарова направо се влюби в малките черни рокли, декорирани с пайети и метални елементи.

Какво видяха познавачите? Линиите са изчистени, силуетите са динамични, за да отговарят на мераците на бизнес лъвицата. Цветовете са от уравновесено бежово към флиртаджийско розово и петролено зелено. Черешката на тортата е цикламата, а лимоненото жълто е истинско прелъстяване. Нежно лилавото е доминираща гама. Палтата не правят изключение от неоновия спектър - жълто, пембе, оранж. Два изключителни екземпляра от лисица и визон в лимон и циклама са истински магнити.

Дължините са около коляното, повечето от роклите нямат ръкави, прилепнали са и подчертават талията. Естествено, както налагат законодателите през сезона, цялата тази феерия се носи с високи чизми от велур. Блузите са с висока яка или с презрамки и голи рамене.
Панталоните са тесни, с по-мъжка кройка, изключително секси, комбинирани с къси вталени сака. От дългите до лакътя кожени ръкавици се показва само перфектният маникюр.

При мъжете рокендрол стилът е пренесен в кибер-пънк вселената на култовия филм на Стивън Лисбергер "Трон". В антиавторитарната среда красотата е свързана с модерното и произлиза от технологиите, наситени с бунтарски флуиди. Цветовете са нощни - черно, бронз, морскосиньо с нюанси на лилаво и тюркоаз. Принтовете са вдъхновени от научната фантастика чрез реинтерпретация на астрални знаци, спектърни пречупвания и лазерни стрелки. Силуетът обгръща тялото. Якетата стоят като втора кожа, а панталоните сякаш са нарисувани върху краката. Тесните топове от жарсе подчертават релефа на мускулите. Изработени са с метална нишка, с много орнаменти или ефект на накъсване.

Платовете са произведени по иновативна технология за повече комфорт. Костюмите звучат абстрактно. Вълната за палтата е с полиуретанов филм, за да се постигне огледален ефект. Кожата с косъм е потопена в специално багрило, за да прилича на сребърно фолио. Луминесцентно фибростъкло изтъква тебеширените райета, създавайки проблясъци на светлина, които добавят допълнителен блясък на материята. Двуредовите сака, шлиферите и палтата са създадени с хирургическа прецизност. Блейзърите са с тесни ръкави и добре очертани рамене. От външната страна на моделите са зашити пенсове - диагонално или вертикално разположени, издължаващи тялото.

Панталоните са прави, тесни и удобни. Кожата е специално обработена и е комбинирана с микровериги, жарсе и метални плочки. Високите ботуши са с катарами, с много сгъвки, без връзки и закопчалки. Колекцията чанти включва модели от лачена кожа с дълга презрамка, раници с метални елементи и малки сакове от сребърна кожа с косъм. Очилата са с аеродинамична форма, ръкавиците - с метални плочки, а бижутата - в силно изразен рокендрол, бед бой стил.

Свързани новини