search icon

Любопитно

Джеймс Камерън ще прави 3D филм за племе от амазонската джунгла

Световноизвестният филмов режисьор заяви, че ще се завърне в Бразилия тази година, за да направи филма

Световноизвестният филмов режисьор Джеймс Камерън заяви, че ще се завърне в Бразилия тази година, за да направи 3D филм за племе от амазонската джунгла, което се противопоставя на изграждането на огромен язовир, поради опасения, че това може да доведе до наводняване на племенните им земи.

"Искам да се върна и да се срещна с някои от лидерите на племето Каяпо, които ме поканиха", заяви канадският режисьор в интервю, публикувано във вестник “Фолха де Сао Паоло“, предаде БГНЕС.

"Искам да взема 3D камера, за да заснема как живеят те и каква е тяхната култура", заяви Камерън. Неговият блокбъстър "Аватар" разказва историята за мирното племе Нави, което живее в хармония с природата на планетата Пандора и води кървава борба срещу земляните, окупирали тяхната планета.

Камерън вече два пъти е посещавал амазонската джунгла, за да изкаже подкрепата си за племето и да заснеме кратък материал за тяхното противопоставяне на проекта за изграждането на язовир в река Ксингу. Краткият филм ще бъде включен в DVD-то на "Аватар", излизащо около Коледа.

Свързани новини