search icon

Top stories

Алексей Петров иска да излезе от ареста

Алексей Петров поиска да излезе от ареста, съобщиха за БГНЕС от Софийски градски съд. Делото е насрочено за 8 септември от 10 часа

Алексей Петров поиска да излезе от ареста, съобщиха за БГНЕС от Софийски градски съд. Делото е насрочено за 8 септември от 10 часа.

Алексей Петров бе задържан на 10 февруари при акция "Октопод" в София. Мотивите за искането са срокът на задържане и това, че няма опасност да влияе на разследването и не са събрани нови доказателства, обясни за БГНЕС единият от адвокатите на Петров Васил Василев.

Той изрази надежда до началото на съдебното заседание в сряда да получат и медицинската документацията, за да се прецени и дали здравословното състояние на Петров позволява той да продължи да бъде с най – тежката мярка “задържане под стража“.

И в следствения арест и в болницата към затвора където е в момента, Алексей Петров е бил преглеждан, но адвокатите нямат достъп до документите. Сега адвокатите поискали официално тези материали от съда.

Последният път когато Алексей Петров поиска да излезе от ареста бе през юли. Мярката му за неотклонение беше гледана и от градския и от апелативния съд при закрити врати.

Свързани новини