search icon

Любопитно

Калканджиева: Има каталог за елитни компаньонки

Евгения Калканджиева потвърди, че знае за наличието на каталог за елитни компаньонки

Евгения Калканджиева потвърди, че знае за наличието на каталог за елитни компаньонки, но отрече да го е виждала някога. „Над 100 модни агенции са регистрирани в България. Очевидно е, че няма работа и пари за всички.

Това означава, че се ползват едни млади момичета за компания, за излизане с богати и влиятелни мъже”, заяви носителката на титлата „Мис България 1995”. Според нея една от причините моделите от модните агенции да започнат да проституират са ниските хонорари, които получават - между 50 и 300 лв. на участие.

В задочен разговор с нея вдовицата на създателя на първата модна агенция в България Васил Папазов - Ирина Папазова, пък попита Евгения Калканджиева от ефира на PRO.BG знае ли подробности за убийството на съпруга й. Папазов беше разстрелян до колата си на бул. „Черни връх“ в София на 12 декември 1997 г. Калканджиева е категорична, че няма представа какъв бил могъл да е мотивът за покушението, но каза, че е съществувала и версия, свързана с извънбрачна връзка на убития. Според Ирина Папазова убийството на съпруга й има общо с конкурсите за красота и желанието на групировките в средата на 90-те години да навлязат в модния бизнес.

Темата за компаньонките сред моделите се раздуха пак от една дама с доста спорни изяви. „По 30 000 – 40 000 лева месечно изкарват красиви момичета и моделки, които правят компания на богати мъже”, каза моделът Катрин Вачева, която в предаването „Код: криминално” по PRO.BG отсече, че съществува такъв каталог, чрез който популярни фолкизпълнителки, победителки в конкурси за красота или фотомодели, чиито снимки са на кориците на еротични издания, се предлагат като компаньонки срещу заплащане. Според Вачева в „каталога” са попадали дори носителки на титлата „Мис България”.