search icon

Любопитно

Рапъри пробвали Калканджиева за певица

Румънеца и Енчев са решили да записват песен с етноелементи и искат да включат в нея и фолкпевица.

Румънеца и Енчев са решили да записват песен с етноелементи и искат да включат в нея и фолкпевица. Но тук нещата се оказали прекалено сложни ­ пробвали с не едно и две имена от жанра, но все не им харесвали.

Викнали на среща дори и Анелия, която напоследък залита по рок парчета. Тримата седнали, обсъдили предложението и влезли в студио. Уж всичко било уговорено, но нещо химията не се получила между тримата. Рапърите със странни прически съвсем се отчаяли и тръгнали да кандърдисват за трио дори хора, които не са с изявени гласови данни ­ като дружката им Жени Калканджиева.

„Тя, милата дойде, понеже е печена. Но кашата стана пълна. А песничката е готина. Казва се „Данък любов". Става дума за високата цена, която известните плащат затова, че са обичали и са били обичани. Аз съм автор на текста", каза пред „Монитор" Енчев.

След като не намерили подходящата чалгаджийка в редиците на „Пайнер", рапърите са си насрочили среща и с хора от конкурентните „Ара" и „Диапазон". Но дали там ще намерят бисера, който им трябва, засега никой не знае.

„Доста хора ще ни отсвирят и ще ни сочат с пръст ,че сме станали чалгаджии. Но кои сме ние да съдим народа, че живее и слуша попфолк. Ние сме професионалисти. От 13 години правим музика", допълни Румънеца.

Хора от музикалната компания на Румънеца и Енчев обаче добре познават техните критерии за кадърност на един музикант. И отсега залагат, че едва ли ще се намери фолкперсона, която да отговаря на изискванията им. Доста по-осъществим бил вариантът да направят нещо още по-нестандартно ­ да викнат оперна или оперетна прима и да направят песен. Става ясно,че рапърите били фенове на младата надежда на Музикалния театър Еделина Кънева. А подобна песен би се посрещнала добре от феновете им.

Свързани новини