search icon

Любопитно

"Убиха" Диана Любенова край Каварна

Героинята на Диана Любенова от мегапродукцията "Конан" „намери смъртта си" на галера

Героинята на Диана Любенова от мегапродукцията "Конан" „намери смъртта си" на галера в сряда край Каварна, научи "Монитор". От началото на седмицата там се водят морски кървави битки, варвари превземат дървена галера и посичат всеки, който се осмели да се противопостави.

В неделя в Каварна пристигна снимачният екип на режисьора Маркус Ниспел, наброяващ 300 човека. Всички са настанени в хотели край морето. Мястото на екшъна е каварненският плаж, а гъста охрана не дава пиле да припари край терена. Продуцентите от "Ню Бояна Филм продакшън" са категорични, че снимките ще се правят в пълна конфиденциалност. Ролята на великия воин и пират Конан се изпълнява от Джейсън Момоа, а работата по филма в България започна от 15 март.

Това е второто идване на екипа в Каварненско. В края на април част от сцените се снимаха и край село Българево.

"Кинаджиите пристигнаха с пълно оборудване, докараха си дори столова, подвижни бани и тоалетни", разказа кметът на селото Георги Георгиев. Специална охрана оградила терена и не давала никой да припари до актьорите. Американците поискали

100-тонен кран, за да вдигнат декорите

После целият каменен бряг бил посипан с пясък. Екипът построил на брега на морето гигантска снимачна площадка, която представлявала търговска улица, дълга 1 км. По нея колоритни продавачи предлагали огромни количества банани, мандарини, дини, пъпеши и сушена риба. За статисти били наети 60 човека от Каварна. Като приключили кадрите, всички местни, участвали в екшъна, били почерпени с плодовете и зеленчуците от мащабната борса.

За снимките през тази седмица екипът на "Конан" е наел нови 10 статисти от Каварна. Според източници на вестника надницата им е по 30 лева. Отделно от това американците наели и общи работници от Бюрото по труда, като им плащали по 50 лева дневно.

Сраженията в баталните сцени се водят в 23-метрова галера, наета и докарана от Варна. Според участници в кадрите работният ден продължава около 12 часа. Край Каварна снимките продължават до събота.
.