search icon

Звездите

Уди за атаката срещу Полански: Достатъчно!

Уди Алън защити от Кан своя колега Роман Полански, който бе “зарадван” от чистак ново обвинение

Великият режисьор Уди Алън защити от Кан своя колега Роман Полански, който бе “зарадван” от чистак ново обвинение в изнасилване, “изстреляно” от актрисата Шарлот Люис в петък. Британката каза, че творецът се е възползвал сексуално от нея, когато тя е била на 16 години.

В момента Полански още е под домашен арест в Швейцария във връзка с делото за незаконен секс с 13-годишната Саманта Геймър отпреди 33 години. Уди Алън, който е на фестивала в Кан с новия си филм “Ще срещнеш висок тъмен непознат”, отсече “Достатъчно!”. Алън настоява, че Полански е изплатил вината си.

“Това се е случило преди толкова много години, той е страдал..., сторил е нещо нередно и си е платил за него. Неговите критици сигурно няма да са щастливи, докато не бъде разстрелян” - продължава Уди, цитиран от АФП.

Като изключим това, световната премиера на “Да срещнеш висок тъмен непознат” в Кан в събота бе описана от присъстващите като истински празник на киното. Франция обича Уди Алън и неговите филми, които в Западна Европа и скандинавските държави винаги са хитове за разлика от родината му Америка, която все по-болезнено се вкопчва в безмозъчните тийнейджърски простотии.

В истински хит се превърна пресконференцията на Уди Алън, който отново напомни защо е смятан за един от най-гениалните комедийни умове в историята. Попитан какво мисли за смъртта, той отговори “Отношението ми към смъртта остава същото. Твърдо против съм”. Уди разкри, че причината, заради която все по-рядко играе във филмите си, е, че вече е прекалено стар за ролята на “човека, който получава момичето”. “Харесва ми да съм този, който стои в ресторанта, гледа в очите на жените и ги лъже.” Алън продължи да развива теорията си за остаряването, наричайки го “кофти сделка”. “Няма предимство в това да си стар. Вече съм на 74 и не съм по-умен, мъдър, но гърбът ме боли и зрението ми отслабва. Съветвам ви да избягвате старостта.”

В новия филм на гения “Ще срещнеш висок мъдър непознат” участват Наоми Уотс, Антъни Хопкинс и Джош Бролин. На въпрос защо творбата му отправя толкова циничен поглед към живота и романтиката, режисьорът отвърна - “Перспективата е мрачна. Чувствам, че съществуване е безсмислено, кошмарно и болезнено и единственият начин да си щастлив, е като се самозалъгваш. Заблудите са жизненонеобходими”.

Другият голям филм със световна премиера в Кан бе продължението на “Уолстрийт”, озаглавено “Уолстрийт: Парите никога не спят”. Режисьорът Оливър Стоун отново режисира Майкъл Дъглас в ролята, която го направи легенда - безскрупулната финансова акула Гордън Геко. В новия филм Геко излиза от затвора и заварва уродлив капитализъм с нови правила. Сега крупните финансови далавери, заради които е прибран на топло преди осем години, са се превърнали в нещо общоприето за големите играчи.

Свързани новини