search icon

Любопитно

Бербатов: Стига с националния!

Капитанът на националния ни тим Димитър Бербатов обяви, че напуска „А" отбора

Капитанът на националния ни тим Димитър Бербатов обяви, че напуска „А" отбора на специална пресконференция в София .

„Стигнах до решението да се оттегля. Решението не беше взето с лека ръка, но трябваше да го направя - бяха първите му думи - Премислял съм го дълго.

Причините са много. Като се насъберат, човек си казва: „Стига!". Чувствам се в момента изморен, изчерпан. Знам, че има много млади момчета, които чакат да излязат от моята сянка и този момент дойде. Пък и 11 години в националния е достатъчен срок".

По-късно, макар и не в прав текст, звездата на представителния ни тим загатна за основното, което го е подтикнало към решението - негативизма, който се е натрупал около „А" отбора.

Бербатов вече е информирал селекционера на „А" отбора Станимир Стоилов за решението си.

„Имам договор с „Манчестър Юнайтед" и смятам да го изпълня до край. Решението ми да напусна националния тим обаче няма нищо общо с клуба ми", допълни той.

„Сам съм си шеф, не съм слаб човек и никой не е влиял да обявя напускането си, все някога трябваше да спра. Решението се зароди в главата ми преди 1-2 месеца. Смятам, че моментът е подходящ - преди начало на квалификационен цикъл. Говорих с Мъри много отрано и той ми каза, че ще ме подкрепи, каквото и да сметна да направя" , каза още Бербатов.

Бербатов не бил консултирал предварително решението си с мениджъра на „Манчестър Юнайтед" Алекс Фъргюсън.

„Момчетата идват с нежелание в „А" отбора, няма усмивки - разкри капитанът. - Може би защото се изсипват много критики срещу тях."

„Не ми се вярва. Македонски инат!", отговори той на въпрос дали може да преосмисли решението си да се махне от „А" отбора.

„Никой не мога да задължа да ме обича. Чувствам обаче, че съм обичан от най-близките си - допълни най-скъпата покупка в историята на „Юнайтед". - Ще се боря за мястото ми в клуба. Няма място за сърдене, нормално е да се потърси нов нападател през лятото."

„Не съм човек, който да показва емоциите, не мога да се хиля като идиот, но се чувствам щастлив в „Юнайтед", откровен бе благоевградчанинът.

„В Германия бих играл само за „Леверкузен", бе категоричен Бербатов на въпрос би ли преминал в „Байерн".

„Стилиян и Мартин бяха първите хора, които разбраха за намерението ми. Стилиян дори мислеше, че се майтапя. Нормално е някой от тях да сложи капитанската лента в „А" отбора", сподели Митко.

„Не съжалявам за нищо. Рекордът ми за голове в националния не беше моя фиксидея, но се стремях към него. Не мениджърски интереси пречат на националния, може би не сме имали качествата като футболисти, за да направим нещо голямо", заключи нападателят.

Свързани новини