search icon

Любопитно

Bushmills обра златото в Сан Франциско

Създай свой собствен Bushmills бленд

Ирландското уиски BushmillsTM спечели всички златни отличия на престижния Световен конкурс за алкохолни напитки Сан Франциско 2010 (SFWSC 2010).

На Bushmills бе присъдена титлата Най-добро ирландско уиски и получи общо 6 златни медала за различните си варианти, което го нарежда сред малкото световни брандове, печелили 100% от златните отличия в международни състезания. Това е поредното признание за Bushmills, след като по-рано тази година то беше отличено с три награди на Световните уиски награди в Лондон (2010 WWA).

А в една от своите най-успешни години, за първи път в уиски историята Bushmills организира конкурс, чийто победител ще бъде просветен в тайните на неговото производство. В конкурса може да участва всеки, като достатъчно е да докаже, че има усет към приключенията, страст към живота и е любител на уиски, кандидатствайки до 30-ти юни на .

Наградата е 30-дневно преживяване, в което победителят ще има уникалната възможност да влезе в историята като първият външен за дестилерията човек, който създава собствен Bushmills бленд. А освен покриване на всички разходи по престоя, победителят ще получи и 5 000 паунда джобни пари, както и възможността да се докосне до първокласните сърф плажове, игрища за голф и смайващата местност около Бушмилс, като сподели това приключение със свой Bushmills Brother

Участието в конкурса преминава през няколко етапа, като от сега е сигурно, че българин ще посети поне за 3 дни световноизвестната дестилерия от 25-ти до 27-ми август. Тогава по един представител на всяка страна участничка ще посети т.нар. “Бушкамп“ и там лично мастър дестилерът Колъм Игън, заедно с екип от експерти ще определи глобалния победител.

Подробности за регламента на конкурса Make it at Bushmills можете да намерите на