search icon

Любопитно

"Моранди" пеят на паркинг в София

Проливният дъжд не успя да уплаши най-заклетите фенове на култовата поп група "Моранди".

Проливният дъжд не успя да уплаши най-заклетите фенове на култовата поп група "Моранди". Нeколкостотин тийнейджъри подскачаха буйно в ритъма на хита "Африка", ден преди откриването на новия мол в столицата, за чиято премиера бяха поканени румънците.

Външният паркинг се оказа напълно подходяща сцена и за концерти. Феновете подгизнаха, защото никой не им разреши да се скрият в мола в паузата между лайфовете на отделните групи. За да виждат по-добре, най-изобретателните се бяха покачили на свръхдизайнерските нови лампи.

Андрей Ропчеа (Ранди) беше в много добро настроение и не спираше да хвали стоицизма на мокрите, но неспиращи да припяват познатите парчета фенове. Ранди показа уменията си и на тарамбуките, което накара публиката да изтрещи от удоволствие и да усили на свой ред ритъма на танците. Звездите от северната ни съседка представиха и съвсем горещи хитове от новия си албум Zebra (2009), в който не липсваха и по-твърди нотки, за радост на китариста и композитор Мариус Мога.

През цялото време той не свали тъмните си очила и не каза дума на публиката. Заря от фойерверки временно измести вниманието от румънските изпълнители. Всички се взряха в студения, стъклен и сив силует на новия мол. Преди обаче "Моранди" да се качат на сцената, излязоха "Дийп зон". Музикалната комбинация не е случайна. Скоро ще стане ясно дали между двете групи е възможна съвместна песен. В момента "Дийп зон" продължават с интернационалните си успехи. Песента на Йоанна Дарк Can't Breath оглави американската денс класация RoyInSF Dance Chart.