search icon

Любопитно

Калина Крумова - майка под наем?

Депутатката Калина Крумова, бореща се за законови промени за правното регламентиране на сурогатната бременност, щяла да даде личен пример, като самата тя стане майка под наем.

Депутатката от “Атака” Калина Крумова, която в момента се бори в парламента за законови промени за правното регламентиране на сурогатната бременност, щяла да даде личен пример, като самата тя стане майка под наем, говорят нейни избиратели.

25-годишната народна представителка отговаря на главното условие за такава родителка – вече е родила едно здраво дете от законен баща и сега е готова да износи друго, което да бъде осиновено от семейство без деца.

В парламента Крумова настоява в законопроекта да залегне изискването желаещите да станат сурогатни майки да са на възраст от 25 до 43 години и да са психически здрави. За да се предотвратят опитите за търговия, сурогатните майки няма да могат да раждат чужди бебета повече от 2 пъти.

Според клюката Калина искала да стане такава майка не само по високо хуманни причини, но и за пари. Известно е, че бездетни български двойки броят по 30 000-40 000 лева на ръка на жени, понякога и 50 000, за да им родят дете с техен биологичен материал.

източник: БЛИЦ