search icon

Любопитно

Елза Парини прави кастинг

"Няма да се впечатлим от момчета в рокли, имитиращи Галена и Преслава. Търсим новата Лейди Гага", казва варненският травестит

Елза Парини тръгна на лов за травестити.

Варненската ексцентрична персона кани себеподобни на кастинг за "Травестит Айдъл", който ще се проведе на 14 април в ID club във Варна от 22.30 часа.

Шоуто ще излъчи фаворити, които имат възможността да станат част от нейните артистични програми в модерната верига заведения.

"Идеята е да дадем възможност на всеки било то гей или хетеро да се облече като жена и да изрази себе си. Това често се случва по купони, момчетата карат приятелките си да ги обличат и гримират", обяснява Парини. Шеговито подхвърля, че с шоуто "Травестит Айдъл", иска да помогне на многото момченца, които тайно и се възхищават и искат да бъдат като нея. "Така както момиченцата искат да приличат на Камелия, Глория и т.н.", смее се Елза.



Шоу травестита подчертава, че преди всичко ще търсят творчески и артистични личности, но очакват и тези, които искат да се яват просто, за да си начешат крастата. Всеки талант, който заслужава внимание, при негово желание управата на микс клубовете ID в София и Варна, ще го ангажира в бъдещите си проекти.

Относно визията и трябва ли травестита да е красив, за да направи по-голямо впечатление, Елза е категорична, че търсят нестандартни лица, а не клишета.

"Търсим българската Лейди Гага. Няма да се впечатлим от красиви момчета в рокли, имитиращи Галена и Преслава.

Иска ни се хем да стане весело, хем да намерим някой скрит талант. Търсим клубна визия, даже и да не е перфектна, то наченки или опит на някой да бъде различен ще бъде забелязан. Разбира се грациозното излъчване, нежност, плавност на движението, умело придвижване с токчета и т.н. са част от критериите", обяснява екстравагантният мъж на токчета.

Варненският травестит обаче е предубеден, че на конкурса може да се появи нова Елза Парини. "За 15 години не се появи, та едва ли сега", скептичен е той.

Неотдавна у нас гостува трансексуалната Аманда Лепоре. Парини в никакъв случай обаче не я дава за пример.

"Всъщност това не е травестит, не е и жена, това е едно изгубено същество. Изгубило се е по пътя към клиниката за пластични интервенции и магазина за пудра, и сега до края на живота си ще се лута между тях. Говорих с мои близки приятели от клубните среди в Ню Йорк, отдавна има нови звезди, които са я засенчили и са доста по-известни в момента от Аманда. Това е причината и да се съгласи да дойде тук, тъй като вече в Щатите никой не и обръща внимание", лаконична е родната блондинка.

Парини смята, че не е проблем и български травестит да има международни изяви. Нужен е само продуцент, който да го подготви и агент, който да го продаде на световната сцена.

За момента журито на "Травестит Айдъл" се пази в тайна, но най-голямото жури за един артист е публиката, така че Елза съветва кандидатите да направят всичко възможно, за да грабнат вниманието на гостите.

"Може би знаете, че Ру Пол има риалити шоу в Щатите, по един доста популярен кабелен канал на Showtime, Bravo Chanel. Там той също търси и помага на млади таланти да станат звезди. Целта на нашето шоу "Травестит Айдъл" е същата"", заключава нестандартният мъж.