search icon

Любопитно

Г-жа Бекъм нае анорексичка за новата си колекция

Виктория Бекъм от доста време търпи критики заради анорексичната си фигура, но сега наля допълнително...

Виктория Бекъм от доста време търпи критики заради анорексичната си фигура, но сега наля допълнително масло в огъня.

Оказа се, че кралицата на футболните съпруги е избрала модел, боготворен от момичета с хранителни разстройства, да представи нейната последна модна линия.

Става въпрос за 24-годишната руска манекенка Евгения Манджиева, която всички нормални хора определят като шокиращо слаба. Брюнетката ще открие ревюто с колекцията на "Пош Спайс" за сезон есен/зима по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Евгения е известна с появата си в един от т.нар уебсайтове про-анорексия, които окуражават младите момичета да гладуват, за да бъдат красиви и харесвани от срещуположния пол. В него има фотогалерия с "изключително слаби знаменитости" и рускинята е едно от лицата в нея. Срещу снимката й пък се мъдри следният неин цитат: "Наричайте го както искате - ограничение на калориите, булимия, суета, анорексия - това е желание за съвършенство."

Вики Бекъм бе остро критикувана миналата седмица, след като защити правото на дизайнерите да използват свръхкльощави манекенки в ревютата си. Според нея повечето от тези момичета били природно слаби и фигурата им се дължала не на убийствен глад, а на изключително добър метаболизъм. "Те не са виновни, че структурата им е такава, в крайна сметка те са хора като всички други. Просто са надарени от природата с красиви тела", коментира съпругата на Дейвид Бекъм.

 Сега, за да защити избора си на Евгения, тя заяви, че е отхвърлила възможността да наеме дори още по-слаби момичета. "Направих кастинг миналата седмица, на който се явиха няколко ужасяващо слаби момичета. Моите дрехи обачеса  за жени с различни фигури и размери", каза "Пош Спайс".

Източник:

Свързани новини