search icon

Top stories

Лили Иванова съди Митко Щерев, нарекъл я лъжкиня

Лили Иванова дава под съд композитора Митко Щерев за обиди по неин адрес. Делото на певицата срещу автора на...

Лили Иванова дава под съд композитора Митко Щерев за обиди по неин адрес. Делото на певицата срещу автора на едни от най-хубавите й песни е в четвъртък в Софийския районен съд. Искът на поп примата е за 10 000 лева, писа trud.bg.

Мотив за делото са квалификации в статия на Щерев във вестник "Уикенд", излязла дни след премиерата на биографичната книга на Лили "Истината" през април 2009-а. Адвокатът на Иванова - Виктор Тотев, ще оспори твърдението, че естрадната прима "винаги пее на плейбек и мами хората", че "не знае ноти" и че е "лъжкиня", както пише в заглавието "Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня".

"Всъщност става дума за това, че Лили Иванова се е засегнала от цялостното му отношение към нейната личност. В крайна сметка както тя е звезда, така и той е звезда. И аз в чисто житейски план не смятам, че звездите следва да имат такива отношения помежду си. Ние, почитателите им, по-скоро трябва да останем с вкуса, че са недосегаеми, за да се стремим да им подражаваме едва ли не" - коментира Тотев.

"Радвам се, че ме даде под съд, защото сега ще докажа с факти всички лъжи, които Лили Иванова е казала за семейството ми", заяви вчера пред "Труд" Митко Щерев.

"В "Истината" пише, че когато съм се запознал с жена ми, тя е била на 15 и сме чакали да вземе паспорт, за да се оженим. В съда ще покажа - казва Щерев - кръщелно свидетелство на съпругата ми, за да докажа на колко години е била тя, когато сме се оженили. Каква връзка с моята съпруга обаче има книгата на една певица? Тя нарочно съобщава, уж случайно, че съпругата ми била 15-годишна, за да изкара мен педофил, а жена ми - партизанка."

Когато излязла "Истината" на Лили, дъщерята на Митко Щерев поискала да съди певицата. "Отказах, защото ми омръзна. Преди 4 години съм забранил да ми изпълнява песните и не желая да имам нищо общо с тази жена", казва Щерев. Той се възмущава и от темата "Емил Димитров" в книгата: "Там пише: Емил влезе, седна до леглото, пусна ми ръка и ме погледна сластно... и аз му казах - това, което си мислиш, няма да стане." Композиторът е категоричен: "Аз съм работил с Емил Димитров и това е абсолютна лъжа, той си беше чист гей."