search icon

Top stories

Афери в "Българската Коледа"

За седем години съществуване компанията напълнила джобовете на основателите! От събрани общо 14 733 609 лева,...

За седем години съществуване компанията напълнила джобовете на основателите! От събрани общо 14 733 609 лева, за дарения отишли едва 4 560 000 лева. Ревизори питат къде са другите пари?

Тези скандални разкрития са на път да компрометират окончателно една от уж най-благородните кампании в държавата - "Българската Коледа". "За пореден път българското милосърдие и човечност пълни джобовете на доказани измамници и манипулатори", това е мнението на един от ревизорите, назначен по самоинициатива на държавата да проверят състоянието на благотворителните кампании у нас.

След явната измама на "Биг Брадър" и още десетки такива кампании, в които отведнъж се заиграха милиони левове, екип, назначен лично от министър Симеон Дянков, започнал да нищи подобни формати. Те обещават фрапиращи резултати до няколко месеца. Обидното в случая е, че водената за най-чистата и благородна инициатива като "Българската Коледа" е на път да се окаже също една явна измамна пирамида.

Инициатива, в която лежи авторитетът на държавния глава, известни политици и уж медийни официози. Това вече е кощунство с една нация и в никакъв случай не трябва да бъде безнаказано, убедени са експертите. Които обещават, че след наложените финансови санкции всички материали по тези разкрития задължително ще влязат в прокуратурата.