search icon

Съдби

Вижте Сашка Васева след операциите

Сашка Васева на юбилейния "Пирин фолк".

Дупнишката Мадона не е онази Сашка, която помним. Певицата се е стопила и изменила в следствие на операциите, които претърпя в Германия.

"Пожелавам си единствено да прогледна и здраве. Дните ми минават тъжно. Хората могат да ми помогнат, като ме канят на участия. Искам да ме обичат, както до този момент и да бъдат съпричастни със съдбата ми, както до този момент", призна Васева в първото си телевизионно интервю след завръщането й от Германия.

Още през 2009 година звездата призна, че не вижда с дясното око и оттогава води борба за зрението си. Миналата година Сашка Васева започна още по-страшна борба - с тумор в мозъка. Сложна 12-часова операция в Германия отстранява тумор с размерите на яйце. Зрението на певицата се подобрява и вече вижда силуети.

Сашка Васева на юбилейния "Пирин фолк".

Вчера Васева излезе и на сцената на "Пирин фолк“, с което направи голямото си завръщане на сцена. Тя се появи прикована на стол пред публиката на фестивала. "Чувствам се добре. Вълнувам се от появата си на "Пирин фолк“, защото това е моята сцена. 30 години "Пирин фолк“ – 30 години Сашка Васева. Моята кариера започва там с песента "Не мога да те забравя Георги“. Песен, която публиката направи хит“, обясни още пред Би Ти Ви изпълнителката.

Васева даде първото си телевизионно интервю след операциите, които претърпя.

Васева допълни, че през годините сцената и музиката са били лекарство за нея и допълни, че последните няколко месеца са най-трудният период в живота ѝ. "Имаше моменти, които виждах, че не се подобрява зрението ми и това ме отчайва. Лекарите дава надежда, че ще се възстанови с времето, но кой знае това. "Моят съпруг е ангел. Имам късмет, че съм се оженила за него. Песента, която изпях на "Пирин фолк“ – "Зелените очи“ беше своеобразна молитва преди да го срещна. Съпругът ми направи и невъзможното да спаси живота ми“, каза Сашка Васева. "Искам да пея, за мен сцената е всичко. Там се чувствам в най-свои води. Липсват ми сценичните тоалети", добави тя. "Нито един колега не остана с мен. Всички си правиха пиар и реклама, че ще ми помагат. В края на краищата нито един колега не ми помогна", заяви още разочарованата Васева.