search icon

Съдби

Евгени Минчев пише книга за най-голямата крипто измамница

Евгени Минчев познава отблизо Ружа Игнатова.

На фона на холивудската надпревара кой да заснеме филм за крипто измамницата Ружа Игнатова, Евгени Минчев ще издаде книга за нея.

Ружа Игнатова е обвинена в най-голямата измама в съвременната история – над 4 милиарда долара. Игнатова се издирва от ФБР и Интерпол от 2017, но продължава да е в неизвестност. Книгата ще се казва „Ружа - преди one coin“, с подзаглавие - Изчезнала ли е?

Евгени обясни, че се е заел да напише книгата след като откакто Ружа изчезна, световни и български медии го търсят за интервюта, в които обаче той усещал, че се очаква да говори негативни неща за бившата си клиентка. Това нямало как да стане, защото освен нейн пиар, лорда се превърнал и в приятел и душеприказчик на Игнатова, пише LifeOnline. В книгата си, върху над 100 страници, подкрепени с лични снимки, Минчев разказва за повечето си срещи с бизнесдамата, която той сам открил и лансирал от началото до изчезването й с рекордните суми на милиони инвеститори.

Бившият ватман прави достояние на широката аудитория срещите им в Лондон, кръщаването на огромната ѝ яхта, и освещаването на къщата ѝ в Созопол. В книгата си той не скрива нито един детайл от дългото им приятелство.

Сред фактите, които лордът привежда в известност е желанието на крипто кралицата да се занимава с козметика и да създаде собствена линия продукти с марката Rouja. Паркетния лъв докладва още за поведението на Игнатова на баловете на принцовете Романови в британската столица, много от личните им срещи и нейните любовни терзания.

Припомняме, че нейният брат беше арестуван от федералните власти в САЩ и е обвинен за редица закононарушения. Специалисти на крипто пазара изчисляват, че най-вероятно Ружа Игнатова притежава над 11 милиарда долара в биткойни.