search icon

Top stories

Има възмездие! Мижав интерес към Панайот Панайотов

Панайот Панайотов се притеснява за новата си песен.

Мижав интерес проявяват родните радиостанции към новата песен "Катерина" на Панайот Панайотов.

Според певеца това не е отношение лично към него, а по принцип към българската музика. Българските радиа и телевизии избягват да пускат родни песни, убеден е Панайотов. Фенове на Кичка Бодурова обаче се кефят, че публиката бойкотира певеца, който обиди грозно колежката си през лятото, като излга, че нейният концерт в Бургас се радва на мижав интерес.

"Повечето медии предпочитат да отразяват "правоверната" музика, идеща отвъд Океана. Така нищо не рискуват. Но ако се задълбочат с български песни, са под угрозата да бъдат настъпени отнякъде и някои техни ментори да ги скандализират", сподели с огорчение пред "България днес" певецът. Панайотов добави още, че няма да спре да се бори за повече излъчване в ефира на българска музика, защото това е целият му живот и съдба.

С популяризирането на новата си песен, която до края на месеца ще има и видеоклип, Панайотов се е заел лично и твърди, че среща трудности. "Точно тук възниква проблемът къде да чуят и видят песента! Правя неистови усилия да я разпространявам в медиите. Но те като се "сблъскат" с българска и типично балканска песен, сякаш започват да подвиват опашки и да се разсейват", споделя композиторът, убеден, че някои от медиите ни предпочитат на друго да мирише нашенската песен. "Това са вътрешни и много, много стари проблеми, които и до днес продължават. Заради които не спира и моята борба".

Двукратният носител на "Златен Орфей" с гордост представя "Катерина", за която казва, че е истинска българска песен, създадена от български автори и изпята на български език. "А такива песни в наше време са все по-кът. Имам чувството, че моите почитатели, вече изморени от мизерията, в която тънат заради политиката, политиците и техните простотии, в тази песен ще видят малко топлина и слънце, облечени в музика. И ще им дойде много добре", продължава изповедта си Панайот Панайотов. Изпълнителят на "Охридското езеро" обещава да прави само български песни, изпети на роден език и създадени от нашенци.