search icon

Top stories

Капитонова заработи над 100 000 с измама

Победителката в „Ергенът“ - Виктория Капитонова, представяща се за блогър и експерт в развитието на instagram профили, е заработила над 100 000 лв. с измама.

Това сигнализираха опари ли се потребители в непрекъснато развиваща се платформа tiktok. Стандартният пакет на Виктория струва 500 лв., а записалите се са 232 ма души - тоест простата сметка сочи, че в джоба си хапливата блондинка е прибрала 116 000 лв.

За съжаление сумата не е награда за усилията и творчески принос или иновативни методи, които прилага на заинтересованите по темата - как да станат известни в уеб пространството, а е следствие на откраднат бизнес модел на световно популярна руска инфлуенсърка Марго Савчук. Същата изготвя поредица от лекции, набавя ментори, изобщо създава бранда си с огромен екип от специалисти, пише Галерия.

Това, което прави Капитонове е да вземе идеята и да я наложи на родния пазар. „Заработила е парите от всичко друго, но не и от авторски курс. Няколко момичета, които са осъзнали, че са станали жертва на измама и на краден курс, се свързаха с мен и ми изпратиха подробна информация, за да се затвърди онова, за което предупреждавах преди време", казва момиче на име Станислава, която има над 50 000 последователи.

В едно от видеата тя споделя, че Капитонова я заплашила със съд. "Виктория иска да ми заведе дело, и докато си чакам призовката или поканата от Жоро Игнатов за съдебен спор - нямам търпение, ще продължим да си говорим за всичко това", казва младото момиче.