search icon

Любопитно

Четири монахини гарантират смях до сълзи в Сатирата

Краят на пиесата е неочакван.

Четири монахини, заподозрени за загадъчното убийство на сестра Катрин Уелстоун, са обект на разследване от инспектор Джеферсън и неговият помощник сержант Боб.

С напредването на нощта нещата се заплитат все повече и мистериозното убийство става все по–загадъчно, но и много смешно за публиката, изпълнила до пръсване камерната зала на Сатиричния театър „Алеко Константинов” за пиесата „Светици и перверзници”. Актрисите Йорданка Стефанова, Ана Вълчанова, Албена Павлова и Полин Лалова са в ролите на монахините от Ордена на сестрите с бос десен крак и наименованието е само началото на забавлението за зрителите, които се смеят с глас по време на представлението, продължаващо час и половина.

„Светици и перверзници" е една иронична, „свята" и пикантна криминална комедия, където дори и смъртта отстъпва място на смеха. А авторът й Хосе Варлета споделя, че тя има единствената амбиция да накара публиката да се смее докрай. Ако сме успели, значи целта е постигната”, споделя режисьорът Николай Младенов.

Краят на пиесата е неочакван, но също е и намигване към чувството за хумор на зрителите от страна на автора Хосе Варлета-испански драматург и писател, който бе гост на премиерата преди месец в София. И след хихикането и бурните аплодисменти в края на представлението идва и въпросът, който остава в съзнанието на зрителя: „На какво е способен човек, когато скучае и кога прекрачва границите на хуманното, за да си достави удоволствие?”.

Свързани новини