search icon

Съдби

Бивша Мис България стана фризьорка

Ваня Пейчева обожава колористиката.

Носителката на титлата Мис България Свят за 2000 г. Ваня Пейчева стана фризьорка.

Красавицата отваря студио за красота още преди 10 години и така до днес. Разказва, че се насочила към тази работа, защото тя била естествено продължение на всичко, с което се занимавала до момента.

Мис България 2000 дълго работи като модел. След завръщането си в България се опитва да отвори модна агенция в родния си Пазарджик, но не се получава. След това има няколко магазина за дрехи в града, а накрая фризьорски салон. „Красота и мода, това съм правила цял живот, а и това да съм фризьор определено ми доставя удоволствие“, разказва пред Телеграф миската.

Най-много обича да подстригва, приятно й е да реже коси и да ги оформя в красиви прически. Много харесва карето и късата черта, признава си, че много й се иска да опита това и на своята коса, но й е жал за нея. „Струва ми се ужасно секси, дама с рокля с гол гръб и къса коса, а не с дълга и голямо деколте“, с усмивка споделя Ваня. Друго любимо занимание в салона й е колористиката – боядисването на коси.

„В училище бях с профил химия и колористиката определено ме привлича“, добавя тя. Да смесвам бои, да променям цветовете, ме влече“, казва Ваня. По отношение на собствения си цвят за коса категорично заявява: „Аз съм блондинка до живот“. Опитвала е да променя русия си цвят, била е тъмна, дори червена, отива й, но не може да се възприеме така и е на мнение, че остава руса, макар и това да е най-сложният за поддържане цвят.

Взела решението да се занимава с фризьорство много спонтанно. Изкарала курс в салона, в който ходела самата тя. После още един и още един и така, след като видяла, че й се удава и решила да опита да направи сама салон. Приема работата си сериозно, ходи на семинари, различни обучения, за да се усъвършенства. Въпреки че Ваня е завършила математическа гимназия, а след това икономика, никога не е работила в тази сфера.