search icon

Звездите

Галена взе нещо на Лили Иванова

Галена пее само няколко коплета от "Черната овца".

Фолк певицата Галена се опита да следва стъпките на голямата Лили Иванова.

От няколко месеца насам чалга фурията е включила в репертоара си хит, който изпълнява на свои участия в заведенията - вечната рок класика „Черната овца“ на група „Ахат“. Години преди нея официални права да пее песента на свои концерти получава Лили Иванова.

Галена вижда потенциал в песента и решава да разчупи своята програма в дискотеките. За първи път тя изпълнява още преди години по време на гостуването си в предаването „Фермата“. Тогава получи комплименти, а феновете й за първи път забелязват таланта й да пее рок.

Тъй като Галена пее само няколко куплета, и то с различен аранжимент, тя не е уредила официална авторските си права, но все пак е поискала устно разрешение от Денис Ризов, потвърдиха рокаджиите. За разлика от нея, преди 12 години примата урежда всички документи за песента в съда, за да си няма проблеми. Точно по това време тя преживява драма с композиторите на най-големите й хитове Тончо Русев и Митко Щерев, които й забраняват да пее създадените за нея песни, припомня „България Днес“.