search icon

Съдби

На 48 почина актьорът Христо Живков

Христо Живков беше един от най-талантливите български актьори.

На 48-годишна възраст почина актьорът Христо Живков, който участва в "Страстите Христови" с Мел Гибсън. Той си е отишъл от този свят в болница в Санта Моника, става ясно от пост на негова близка.

Скръбната вест потвърди тв журналиста Димитър Стоянович във Фейсбук. "Сбогом, прекрасно момче", написа той. Живков е починал от онкологично заболяване, разказаха близки. През юни предстои Мел Гибсън да започне снимки на втора част на филма "Страстите Христови" и се очакваше българина също да участва.

Христо Живков получава известност с участието си в италианския филм на режисьора Ермано Орми "Занаятът на оръжията" през 2001 г. Три години по-късно изиграва ролята на Йоан Богослов във филма на Мел Гибсън "Страстите Христови". През 2006 г. играе в италиански телевизионен сериал. През 2016 г. участва и в българското издание на Vip Brother. Той беше един от най-талантливите български актьори, се казва в профила на "Дома на киното" в социалната мрежа.

Актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева написа във Фейсбук: "Сбогом, прекрасно момче… Ице… RIP my Giovanni delle Bande Nere!🥲🥲🥲 Love you forever" и публикува тяхна обща снимка от филмова лента, в която са си партнирали. "Сбогом, приятелю!", написа и Веселин Калановски.