search icon

Top stories

Никой не иска да убива Милена Славова

Клечката на скандала драсна самата Милена със свой пост в социалните мрежи.

Това заяви рокаджията Ицо Петроф, а Евгени Минчев пък я защити и обяви за обществено значима личност.

"Никой не иска да напада Милена Славова. Хората с различна ориентация не сме такива!" Това обяви рокаджията Ицо Петрофф. Вчера започна процесът, заведен от ЛГБТИ общността у нас срещу певицата за дискриминация. Самата Милена обяви както в понеделник пред вестника, така и вчера в съда, че е била заплашвана с убийство от хора с различна ориентация.

С викове, вувузели, национални флагове и възгласи: "Ние сме Милена!" и "Розов фашизъм", стартира шествието в подкрепа на Милена вчера. Срещу певицата има подадена колективна жалба за дискриминация от ЛГБТИ общността у нас. Милена протестира решението на САС във Върховния административен съд, а първото заседание по образуваното дело бе насрочено за 13 септември.

Пред Съдебната палата на импровизиран митинг рок бунтарката обяви, че "е възмутена как целуващи се хора от един и същи пол по телевизията" замърсяват съзнанието на нашите деца и ги аморализират". Певицата стигна до ВАС, конвоирана от яки представители на БГ мотобратството, запречили с мощните си мотори центъра на София. По петите на Милена подтичваше "вечният кандидат-президент" Йоло Денев, подвикващ "Правосъдие в розови тоги!", а баш бунтарят на отечеството Тони Протестъра почти закриваше певицата с плаката си "Меките китки вън!".

Клечката на скандала драсна самата Милена със свой пост в социалните мрежи. Гневът й бе отприщен от видео, на което мъж на гей прайда в София през 2021 г. обикаля с българското знаме, забодено в задните му части. "Извратеняци! Как може да парадират с такива неща! Не мога да ги понасям!", изригна Милена, което възмути обратните. На съдебното заседание Деница Любенова, адвокатката на ЛГБТИ общността, подала колективното оплакване срещу Милена, припомни, че тя е казала същите думи и в предаване по Нова телевизия.

Пред 7-членния съдийски състав Милена прочете от листче написано на ръка кратко слово. Тя също се позова на видеото с осквернения национален флаг. Цитира и заканите, които са й били отправени от хора в социалните мрежи, представители на ЛГБТИ общността. "Писаха ми, че искат да ме пребият", посочи в словото си изпълнителката, с което се опита да се направи жертва, а доколко информацията й е достоверна или подправена, само тя може да знае.

На излизане от съдебната зала Милена изрази мнение, че "не може да каже дали в България има справедливост, преди съдът да се е произнесъл с решение". За сефте тя разкри още, че са я заплашвали не само че ще седне в инвалидна количка и ще бъде удавена в езеро, но са й написали в чата, че ще й извадят очите. "Двама от тези, които са й се заканвали с физическа разправа, са установени и са подписали предупредителен протокол в полицията", уточни нейната адвокатка.

"Никой не иска да закача Милена! Не сме такива хора! И понеже се твърди, че сме агресивни, сега хората с очите си видяха къде е агресията, защото нито един гей човек не се появи на шествието, никой не нападна Милена, никой не я обиди...", посочи за "България Днес" рок ветеранът Ицо Петрофф. Изненадващо да брани Милена се появи и фолк певицата Рени. "Тук съм, за да подкрепя Милена. Аз я уважавам много!", каза тя.

Ексцентричният рокаджия Петрофф, който бе избран наскоро за почетен председател на Българското поп и рок общество допълни, че "цялата българска поп и рок общност е против Милена, защото "тя показа, че не уважава различните. Всички се питаха как е възможно да се държи по този начин", възмущава се устатия музикант. По думите му основната причина за негативното отношение към гей хората у нас е "войнстващата простотия, преплетена с финансови интереси".

Най-силно надигна глас и писано слово в зашита на рок бунтарката Евгени Минчев. "Погнаха и Милена Славова, позволила си да се изкаже в социалните мрежи. Милена може и да е "бабата на БГ рока", но Милена е също така майка и обществено значима личност, променила много от представите ни за мода, обществено поведение и култура. Милена първа застана на "Кравай" с розовите си кичури, нахаканата си походка, беше прибирана от милицията, но никога не застана начело на паради, чрез които да се изисква някаква свобода. Свободата на Милена и съратниците й се съдържаше в тях. Затова те успяха да се наложат като истински звезди, песните им да станат хитове, лицата им да са символи на една мълчалива победа, без демонстрации. И днес едни неграмотни пишлегари и пишлегарки си позволяват от висотата на своята низост да провокират, обиждат и неглижират мнението на една утвърдена звезда. Тонът в коментарите им издава нетърпимост към всичко, което не уйдисва на концепцията им", попиля опонентите на певицата паркетният лъв.