search icon

Любопитно

Dancing Queen спасява при инфаркт

Знаете ли, че нюйоркската презвитерианска болница е публикувала в Спотифай списък от 40 песни, които са подходящи за оказване на първа помощ при инфаркт?

Както е известно ръчният непряк сърдечен масаж трябва да се извършва в ритъм 100 удара в минута. Като една от песните, най-подходящи за такава сърдечна реанимация, много отдавна е определена песента на ABBA Dancing Queen. И още. Учените от японския университет в Цукуба са изследвали подробно влиянието на музиката върху най-важните работещи качества - способностите за планиране, съсредоточаване, памет и работа в режим на многофункционалност.

Оказва се, че именно музиката на групи като ABBA значително подобрява работата на мозъка в това отношение! И ако се наложи да спасявате нечий живот, просто си спомнете някоя от песните на ABBA! И понеже ни всички в днешно врече работим в режим на многофункционалност, заради нашето ментално, емоционално и физическо здраве трябва да слушаме тези песни и да танцуваме на тази музика.

Още повече, че такава възможност имате в най-близко време! На 10 ноември в София в зала "България", на 12 ноември във Велико Търново в СК "Васил Левски" и на 14 ноември в любимия ни Фестивален и конгресен център във Варна ще има (трибют) концерти на група ABBA!!! Билети са ограничено количество!

Свързани новини