search icon

Top stories

Белослава си подава носа след пиянската изцепка

Миналото лято Белослава беше хваната сериозно почерпена зад волана.

Певицата Белослава, която през лятото на 2023 г. беше спряна да шофира в София след употреба на алкохол се завръща на сцената уверена, че ще събере фенове в столично заведение на 22 май.

Измина почти година от публичния резил, а изпълнителката сякаш не може да се раздели с критиките и хейта. След като наскоро обяви завръщането си на сцената, заваляха усмиващи я коменатри. Възмутените от наглостта й да кара пияна преди месеци, директно й зададоха въпроса: "С кола ли ще дойде?" за предстоящото участие, явно притеснени, че може отново да е пияна. Други пък директно й вдигнаха тост с "Наздраве!"

След като певицата сгафи преди месеци, много нейни популярни колеги като Мария Илиева например я поощриха, като изявиха съпричастност със случилото й се. Тогава масово й пишеха открито в социалната мрежа: "Бубе, с тебе сме!" Тази "крилата" фраза стана слогон и на предстоящото й участие в София, но в този случай с подигравателен ефект. "18+ ли е събитието?" и "Съвзе ли се?", попитаха още Бубето (така наричат изпълинтелката само най-близките й).

В анонса за предстоящото събитие на дъщерята на Анета Сотирова, се заявява, че "музиката на Белослава е емблематична с красотата, нежността и отношението към детайла вече 25 години". В проекта, който ще отвори вратите към личната ѝ улица , озаглавена с рождената ѝ година 74. "Там ще се срещнете с едни от най-любимите и познати песни на Белослава, най-новият сингъл “Душата ми”, както и за първи път ще чуете световни класики изпълнени от нея", изтъква се още в пресрелийза. На сцената до нея ще е вечният й дружар Живко Петров, с който тази година правят 25 години творческа дейност заедно. Както и Димитър Семов - барабани, Димитър Карамфилов - контрабас и Младен Димитров ( Mr. Moon) програминг и перкусий.

Припомняме ви, че певицата Белослава сключи споразумение с прокуратурата за наказание от 4 месеца затвор условно с 3 години изпитателен срок след като през лятото на 2023 г. беше спряна да шофира в София след употреба на алкохол. Шофьорската ѝ книжка бе отнета за 6 месеца и трябваше да плати глоба от 150 лв. Споразумението беше одобрено от Софийския районен съд и влезе в сила. Решението е от края на септември, но стана известно едва през януари 2024 г. 49-годишната певица беше задържана през нощта на 11 юли 2023 г. в VI Районно полицейско управление. Тя бе спряна от патрул на бул. "Ал. Пушкин", малко преди кв. "Княжево". Певицата е излязла от денонощен магазин, а полицейските служители тръгнали след нея, като малко след това я спрели.

Денят, в който се случва инцидента, Белослава празнува рождения си ден. Тестът с дрегер отчита 1.25 промила, а Бубето отказа да даде кръвна проба. При това положение се взимат показанията на дрегера и случаят се докладва на районната прокуратура, тъй като при съдържание на алкохол в кръвта над 1.2 промила по закон се носи наказателна отговорност. Повдигането на обвинението се забави, защото е трябвало да бъдат събрани документи, свързани с дрегера - за калибровката му и т.н.