search icon

Top stories

Чоткин е големият победител в Hell’s Kitchen 6

Лъчезар Чоткин грабна чека за 100 000 лв.

Ексцентричният кулинар Лъчезар Чоткин е големият победител в шести сезон на Hell’s Kitchen.

Той готви рамо до рамо със своята любима Камелия, на която предложи брак в Кухнята на Ада. На второ място остана Станислав Димитров, който шеф Виктор Ангелов определи за кулинаря с най-голям напредък. Амбицията, отдадеността и бързото приспособяване обаче бяха качествата, които донесоха на неговия конкурент Чоткин голямата награда от 100 000 лева.

Последната вечерна резервация за сезона се разви повече от динамично. По-големият колективен опит на помощниците в кухнята на Станислав доведе до подценяване на ситуацията и до ключови грешки от неговите съотборници, които не останаха незабелязани от шеф Виктор Ангелов. В кухнята на Чоткин поръчките влизаха и излизаха със завидна скорост на изпълнение, но перфекционизмът на ексцентричния финалист предизвика изоставане по средата на вечерята.

Станислав беше достоен конкурент за големия финал.

Ключови се оказаха основните ястия, които затрудниха Станислав и му костваха натрупаната преднина. Двете кухни се движеха почти наравно през цялото време, но амбицията, енергията, хъсът за победа и по-малкото неточности донесоха на Чоткин чека за 100 000 лв.

Лъчезар Чоткин e роден в с. Червен Брег, но от 18 години живее и се развива в чужбина. Прекарва 14 години в Милано, а от 4 години е в британската столица - Лондон, където работи като трети главен готвач в 5-звезден хотел. Готвил е за световни звезди като принц Хари и Меган Маркъл, Карди Би и футболния отбор на Челси. Напуска работа малко след повишението си, за да участва в Hell’s Kitchen.