search icon

Звездите

Шон „Диди“ Комбс загуби почетната си докторска степен

Шон „Диди“ Комбс

Почетната докторска степен на Шон „Диди“ Комбс от университета Хауърд беше отнета.

Изпълнителят на хита "I'll Be Missing You" получи тази чест през 2014 г. Но сега исторически черната институция обяви, че нейният съвет на попечителите единодушно е решил да отнеме дипломата на Пъф. Причината е наскоро пуснат видеозапис от 2016 г., който показва как рапърът напада тогавашната си приятелка - певицата Каси Вентура.

В изявление на настоятелството се казва: „Настоятелството на университета Хауърд гласува единодушно днес да приеме връщането от г-н Шон Комбс на почетната степен, която му беше присъдена през 2014 г. Това отменя всички почести и привилегии, свързани със степента.

Съответно Бордът нареди името му да бъде премахнато от всички документи, изброяващи почетни степени от университета Хауърд. Поведението на г-н Комбс, както е заснето в наскоро пуснато видео, е толкова фундаментално несъвместимо с основните ценности и вярвания на университета Хауърд, че той вече не се счита за достоен за най-високото отличие на институцията." Университетът е непоколебим в своята съпротива срещу всички актове на междуличностно насилие.

След като CNN публикува видеоклипа на Диди, в който напада Каси, той се извини чрез Instagram за "непростимото" си поведение. Той каза: „Толкова е трудно да мислиш за най-мрачните моменти в живота си, но понякога трябва да го направиш. Бях в най-ниската си точка, но не мога да се оправдавам. Поведението ми в това видео е непростимо." Диди беше обвинен в сексуално престъпление няколко пъти през последните месеци, но отрече обвиненията срещу него.