search icon

Любопитно

Преслава и Галена пак направиха дует

Преслава и Галена преди години.

Преслава и Галена са се помирили отдавна, но доскоро демонстрираха само колегиално отношение.

Напоследък двете са се сближили доста и даже демонстрират крепка дружба, почти като тази, която ги свързваше в началото на професионалния им път. Съвсем скоро пък ще изненадат феновете с нов дует.

„Честит рожден ден! Бъди здрава и се кефи на живота на макс! Живей!”, написа Галена в инстаграм профила на колежката си навръх 40-тия й рожден ден на 26 юни. За първи път от години феновете прочетоха публична честитка от едната към другата. Досега двете се поздравяваха само лично по телефона или пък по участия. Демонстрацията на подновеното им приятелство вероятно е свързано с предстоящия музикален сюрприз от двете. Едва ли е случайно, че в пожеланието си Галена е включила препратка към успешния си дует с Преслава „Живей” от 2015г. Не по-малко хитов е и дуетът им „Хайде, откажи ме” от 2011г., както и триото с Борис Дали „Бутилката” от 2013 г. Така че очакванията към новия дует на Преслава и Галена не са малки. Още повече, че двете се събират за обща песен, след като дълго време отношенията им бяха смразени.

Галена и Преслава така и не назоваха конкретната причина за разрива помежду си. Певиците, които в началото на кариерата са живели заедно на квартира и делили разходи за битовизми, гримове и рокли, радост и тревоги, неочаквано сложиха край на дружбата си през 2016 г. Тъй като винаги са отказвали да коментират темата, съвсем очаквано тръгнаха слухове. Сред най-тиражираният е този, че Галена и Преслава се изпокарали заради фирмената награда на „Пайнер” - „Певица на годината”. Добричлийката, която бе като абонирана за приза, се обидила, че приятелката й му отдава прекалено значение. Галена пък негодувала срещу „абонамента” на Преслава за приза. Още повече, че последната година, в която добричлийката го получи, не била по-малко успешна и за приятелката й. Все пак феновете едва ли са забравили жестът на Преслава през 2008 г. Тогава тя сподели приза си с колежката си на фирмената церемония. Няколко месеца по-рано Галена бе родила големия си син, но бързо се върна на сцената, което дружката й явно е преценила, че заслужава да бъде оценено високо.

Другият слух за развалената дружба отпраща към Фики. Както е известно, имаше период, в който се говореше, че Преслава и големият син на Тони Стораро са се сближили покрай дуета си и са повече от приятели. Малко след като се заговори за раздяла, Фики се сгоди. Изпълнителят се запознал със съпругата си Гюлджан, от която днес има две деца, на съвместно участие с Галена в чужбина. Тъкмо Мама Ураган тогава окуражила Фики да заговори Гюлджан. По-късно Галена и мъжът й Стефан кумуваха на сватбата на младите влюбени.

Дали някой слух за разрива между Преслава и Галена се доближават до истината и кой точно, остава мистерия. Двете все казваха, че не са се карали, просто са се отдалечили. Само че впечатление правеше, че дружбата им, която умиляваше феновете и устояваше на интриги и сплетни, приключи за дълго време. Днес приятелството им е подновено и съвсем скоро Преслава и Галена ще блеснат пак една до друга в клип към новия си дует. Нищо чудно Мама Ураган да се появи и като гост-звезда на концерта на Преслава в зала „Арена Армеец” през есента.