search icon

Интимно

Българският Джейсън Момоа: Все още издирвам майка на неродената си дъщеря

Калоян Николов

Музикантът Калоян Николов помним от двете му участия в „Гласът на България”, където той бе наричан „българския Джесън Момоа”.

При второто си стъпване на сцената в деветия сезон на музикалното риалити той стигна до финала, но победата грабна Жаклин Таракчи. Николов стана неин подгласник, а третото място зае Александър Петров. Преди броени дни Калоян се превъплати в ролята на Сам в мюзикъла „Дух” на Варненската опера, създаден по холивудския филм със същото заглавие. В него в ролята на Сам бе Патрик Суейзи. Сюжетът разказва за влюбените Сам и Моли, които една нощ, докато се прибират, са нападнати и Сам умира, но остава пленен между този и онзи свят. Моли е в опасност и той не може да я остави сама. Медиумът Ода Мей Браун му помага да се свърже с любимата си и да я предупреди, че хората около нея не са каквито изглеждат. Часове след премиерата, преминала при огромен успех, Николов ни обясни дразни ли се, че го наричат българския Джейсън Момоа и защо търси майката на бъдещата си дъщеря.

-По какво се различавате от героя ви Сам и беше ли ви трудно от сравненията с Патрик Суейзи?

-Не мисля, че се различаваме много със Сам. Затова ми беше лесно да го изиграя, разбира се с помощта на колегите. Трябва да си изпитал силна любов или каквато и да е друга емоция, за да можеш да спасиш някого, така както постъпва Сам. Когато прочетох сценария, пък си спомних и филма, си дадох сметка, че ми предстои едно изпитание на чувствата. По никакъв начин не съм искал да имитирам Патрик Суейзи, то е невъзможно, защото най-малкото не съм висок метър и 64 сантиметра като него. Когато бях одобрен за ролята, помолих да запазя косата и брадата си, защото няма да ставам за гледане, дори да махна само едно от двете.

В мюзикъла "Дух" на варненската опера.

-Явно сте суетен мъж..

-Не бих казал суетен, просто харесвам брадата и косата си. Пък и ако някои реши да ги реже, трябва да говори с майка ми, която ревностно защитава визията ми още от дете.

-Казвате в интервюта, че етикетът българския Джейсън Момоа ви дразни, но очевидно сам флиртувате с приликата ви с него?

- Дразни ме, когато ме сравняват непрекъснато и ме определят само по този начин. Иначе следя филмите с него, които напоследък стават все по-касови, но в началото не знаех кой е той. Започнаха да ме сравняват още преди да разбера за кого става въпрос.

-Участвате на два пъти в „Гласът на България", като втория дори се бяхте зарекли, че ако не стигнете до финала, няма да се занимавате с музика. В кой сезон ви беше по-лесно?

На финила на "Гласът на България".

-Лесно никога не ми е било, ако трябва да съм честен. Разликата беше в моята настройка, пък и при ментора Любо Киров при второто ми участие в сезон 9. Любо Киров изигра голяма роля, пък и подбора на песните ми помогна. Отделно-нямаше какво да губя, пък и бях по-готов. Много фактори имаше за успеха ми, но аз съм щастлив и от двете си участия. Сезон 9 на „Гласът на България” все още е рекордьор сред риалити предаванията като гледаемост, особено финалът. Видяха ме доста хора, не само в България, но и в чужбина. С изпълненията си аз и моите колеги се наредихме сред топ 10 в света сред участниците в Гласът по целия свят, което много ми помогна. Сдобихме с чуждестранни фенове. С всички участници си останахме приятели, защото преживяхме една магия заедно. С Виктор Стамболов продължаваме да ходим заедно по участия и често му гостувам в Пловдив. Алекс Петров пък ме зарадва много, като дойде ма де гледа в „Дух” в Летния театър във Варна. Ние продължаваме нашия път заедно, той не е свършил, нищо че форматът приключи.,

-Сам разказахте за катастрофа, при която оцеляхте преди новата 2022 година..

-Катастрофата, в която участвах нямаше нищо общо с агресията на пътя. Имаше общо с лошите пътища и къде отиват на средства за инфраструктурата. Аз се обърнах на път, който не бива да е с външен наклон, а трябва да е с вътрешен наклон и който беше със завой. При такъв път е много лесно да се хлъзнеш, още повече, че при мен блокира едно колело на колата, заради електронната система. Катастрофата ме направи малко по-беден, защото нямах автомобил и трябваше да си купя нов. Нито шофьорите, нито пътищата се промениха, нито пък аз спрях да карам. Навъртах 159 хиляди километра за година и половина с новата си кола. Аз винаги съм бил внимателен шофьор. Но пък вече никога не се качвам на току-що построени пътища, при това вечер.

-Коя бе първата ви среща с музиката?

-Близките ми разказваха как на година и половина, когато съм чул песента „Кукла” на „Атлас”, просто съм замръзнал. Помня обаче как пях по телефона на радио „Веселина”. Радиото имаше детско шоу, в което малчугани пееха по телефона детски песни. Това беше първото ми участие. После получих покана и за радио София, заредиха се фестивали, конкурси...

-Попфолкът може ли да ви изкуши и да го запеете?

-Музиката си е музика и аз нямам афинитет към един определен стил. Ако ми предложат, ако някои реши, че мога да се справя, нямам проблем. Разликата между стиловете музика е манталитетът на хората, които я слушат. Музиката не е виновна по никакъв начин.

-Има ли дама до български Джейсън Момоа или не ви е още време за сериозна връзка?

-Отдавна ми е време за сериозна връзка. Затова когато на сцената наскоро изтърсих една глупост, приятелите ми я приеха присърце и вече я съобщават на всяко мое участие. Казах тогава, че издирвам майка на неродената си дъщеря и все още я издирвам.

Свързани новини