search icon

Звездите

Лекар за Матю Пери преди смъртта му: Чудя се колко ще плати този глупак

Матю Пери имаше проблеми с наркотиците и алкохола.

Двама лекари са сред петимата обвинени за смъртта на актьора Матю Пери.

В хода на разследването е установено, че актьорът вероятно е бил инжектиран най-малко 21 пъти с кетамин през последната седмица от живота си, съобщи "Дейли мейл". Прокуратурата в Лос Анджелис обяви, че петимата целенасочено са експлоатирали Пери.

В съобщения помежду си го наричали "идиот" и се чудели колко пари е готов да плати за упойващото вещество. Един от тях лично инжектирал кетамин на актьора, включително в деня, в който е починал. Един от задържаните е написал съобщение със следния текст: „Чудя се колко ще плати този глупак“.

Това са думи на Салвадор Пласенсия, лекар, известен като "д-р П", който е един от петимата арестувани във връзка със смъртта на актьора. Сред другите задържани са Джасвин Саня, известна като „Кралицата на кетамина“, Кенет Ивамаса, личен асистент на Пери, Ерик Флеминг, познат на телевизионната звезда, както и още един медик - Марк Чавес.

Прокуратурата каза, че за сравнително кратък период от време, обвиняемите са продали на Матю Пери кетамин за 55 000 долара. Благодарение на медицинското си образование те са били наясно, че има голям риск за живота и здравето на актьора.

"Част от мрежата е бил асистент на господин Пери, който е живеел в дома му, двама дипломирани лекари и доставчик на лекарството, наричана "Кралицата на Кетамина". Повдигнахме обвинения на петима, които са се възползвали от Матю Пети, за да спечелят пари. Знаели са какво правят и че то е незаконно. Знаели са, че рискът за господин Пери е голям, но са продължили въпреки това", каза прокурор Мартин Естрада.

По думите на Ан Милграм, агент на Агенцията за лекарствата на САЩ, са доставяли на Матю Пери големи количества кетамин срещу сериозни суми. Взимали са му 2000 долара за едно шишенце, което "доктор Чавес си е набавяла за 12 долара".

"След смъртта на господин Пери, обвиняемите са опитали да прикрият следите си. На 28 октомври, след като чула новината, Джасвин Саня е написала инструкция към обвиняемия Флеминг "изтрий всичките съобщения помежду ни". А обвиняемият Салвадор Пласенсия е фалшифицирал медицинските картони, за да опита да прикрие незаконната си дейност", допълни Естрада.