search icon

Звездите

Лили Иванова губи гласа си

Кулминацията на националното турне на Лили Иванова ще бъде на 14 декември в "Арена София“.

Губи ли гласа си Лили Иванова? Това коментират разгорещено нейни фенове в социалните мрежи след последните концерти от националното турне на 85-годишната естрдна икона.

Според мнозина пеенето на музикалната доайенка е твърде далеч от някогашния му блясък и е крайно време тя да се оттегли от сцената. „Две тоналности надолу, без екстремните височини и с тежко разклатено вибрато! Лошо пеене! Носталгията е хубаво нещо, но възрастта не прощава! Дори Тина Търнър - този велик глас, сложи на-времето точка на живото пеене. Обичам Лили, но не бих платила нито цент за носталгията по Лили“, пише Даниела Костадинова във Фейсбук.

„Замълчете“, казва друг. „Защо да замълчат! Аз харесвам професионализма на Лили Иванова, но тя вече става смешна! По-добре да се беше оттеглила с достойнство, както много други звезди. Съжалявам, но това е истината! А тя боли...!“.„Всяко нещо си има граници! Да си гледа старините вече“, е мнението на Атанас Дишев. „Няма сили, но магията е жива“, отчита Нели Тодорова. „Гласът й вече не е същият, по-слаб и глух е и мисля, че трябва да прекрати кариерата си, за да я запомнят най-хубавите й години“, пише Ваня Стоилова.

Друга жена - Кремена Петрова, я допълва: "Да, уви, такава е истината. Бях на концера й в Пловдив. Беше зле - пеенето просто беше трагично, заугубила е гласа си. Личеше се, че се старае, ча дава най-добото от себе си, но на близо 90 години положението е такова, каквото е. Чудя се дали го осъзнава? Защо няма някой около нея, който да я дръпне и да й го каже честно. Очевидно са го отдали на печалбарство - билети по 100-200 лева, разчитат на любовта на хората, за да трупат пари. Но това просто няма нищо общо с изкуството. Плаче ми се, че великата Лили Иванова е допуснала да я разхождат като циркова мечка за пари и хората да ходят на концертите й просто от съжаление. Тя беше певица, а сега е атракция. Много жалко!"

Верни почитатели на Лили пък реагират остро на критиките. „Хора като мен, музикални инвалиди, обичащи музиката, се прекланяме пред Лили Иванова, че дори на тази достолепна възраст тя има смелостта да застане и пее на живо пред своите почитатели“, ядосва се Дида Спасова.Така или иначе Лили Иванова явно все още е жадна за народната любов и няма никакво намерение да се „пенсионира“, независимо какво се случва с гласа й. Тя продължава турнето си из страната, а всеки неин концерт е не само музикално, но и визуално събитие, за което внимателно подбира всеки свой тоалет.

Кулминацията на националното турне на Лили ще бъде на 14 декември в "Арена София“. Въпреки скептиците интересът към концертите й продължава да е огромен и билетите се разпродават за минути.