search icon

Top stories

Двама от "Сървайвър" влязоха в „Островът на 100-те гривни“

Диляна Попова и Сано приветстваха новите мъжаги в лагерите.

Интригата на „Островът на 100-те гривни“ по bTV се заплита, а играта става непредвидима.

Двама нови, силни и опитни в оцеляването мъже неочаквано влязоха в хитовото риалити и се превърнаха в равноправни претенденти за дял от голямата награда от 300 000 лева. Появата им вдигна нащрек досегашните обитатели на екзотичния филипински остров и заплаши да промени разпределението на силите в трите лагера.

Пръв на белия плаж стъпи предприемачът и създател на онлайн платформата Shkolo Мирослав Джоканов, който преди 17 години се бори във втория сезон на Survivor. Днес той е богат, благодарение на острия си ум и инициативност, а мечтата му е да създаде революция в глобалното образование.

Мирослав Джоканов е участник от втория сезон на "Сървайвър".

След него на Острова акостира бизнесменът Иван Йочколовски, познат като участник в Survivor през 2009 г. В последните години той преживява огромна метаморфоза - бие се в Афганистан, командва хора под пряк обстрел, създава семейство, развива завод и строи сгради.

Иван Йочколовски е познат като участник в Survivor през 2009 г.

За да получат шанс да влязат в „Островът на 100-те гривни“ Мирослав, Иван и още един риалити ветеран, борецът Симеон Станкович, сблъскаха мускули в изтощителна битка за физическа сила, психическа устойчивост и бърз ум. Тримата трябваше да издърпат тежък сал на сушата, да запалят огън, да се измъкнат от заплетен въжен тунел, да стрелят с катапулт и да наредят пирамида. Мирослав, който в началото изоставаше, се справи най-бързо на финалната права и заслужи мястото си на Острова. В последвалия тежък сблъсък между останалите, Иван завърши пръв и получи право да влезе в играта, а Симеон хвана самолета за дома.

Новите попълнения Мирослав и Иван стартираха с една гривна, а не с три и съответно с 3 000 лева, а не с 9 000 начален капитал, което автоматично ги вкара в групата на най-бедните и застрашените. Появата им на Острова беше посрещната с противоречиви настроения. Лагерът на „Нумеролозите“ демонстрира открита враждебност, докато лагер „Глория“ се опита да запази добрия тон. Най-топъл прием Мирослав и Иван получиха в лагер „Мимо Гарсия“, който бедства заради слаба организация, оскъдна храна и липса на заслон.

В напрегнатата вечер още емоции донесе завъртането на диска. Той реши бившата състезателка по художествена гимнастика Мая Пауновска да поеме контрола над събитията за следващите 24 часа. „Аз държа най-голямата сила и решавам хода на играта оттук нататък. Ще направя така, че да подчиня Острова на своите желания“, каза тя.

Докато Мая обмисля кои четирима участници с три или повече гривни да посочи за предстоящата играта на богатите, в лагер „Нумеролози“ вече кроят пъклен план как да противодействат на новодошлите опасни съперници. А междувременно, без стратегия и ясен план, разцъфва първата любов на Острова между студента по медицина Берке Йозтюрк и кондиционната треньорка Биляна Писова.