search icon

Top stories

Майката на Филип Буков помага на деца в риск

Филип Буков

Две от 21 картини на талантливи деца и младежи бяха купени още преди началото на благотворителната изложба „Мечтите спасяват” в столичната галерия "Нирвана”.

Изложени са 21 платна на деца, живеещи в социални институции, напуснали ги вече, както и младежи със специални потребности. Всички те нарисуваха своите мечти, някои от които вече са се сбъднали и те са продължили напред. "Това не е просто изложба, а кауза. Кауза за подкрепа развитието на заложбите на тези деца и младежи в риск.

Галерия "Нирвана" е отворена и за бъдещи благотворителни събития, свързани с децата и техните таланти", каза домакинът на изложбата Николай Младжов, който е меценат и ценител на българско изкуство.

Организаторът на събитието - "Движение на българските майки" в лицето на майката на актьора Филип Буков- Росица Букова и Елица Виденова също приветстваха младите хора. "Изложбата събира в едно пространство, идеи, сбъдването им и техните послания, насочени към всички социални групи в обществения живот. Средствата, които ще получат младите таланти ще им послужат да продължат развитието си в тази посока, а защо не и да се подготвят за поредна изложба, на която ще представим новите им творби", каза Елица Виденова. Картините ще останат в галерия "Нирвана" една седмица. Пак толкова ще продължи и набирането на средства за благотворителната кауза, за тези, неуспели да си купят картина.

Росица Букова(втората вдясно)

Свързани новини