search icon

Top stories

"Глория" триумфира в Игрите на глада

Водещите Александър Сано и Диляна Попова

В най-гладната, изтощителна и емоционална седмица от началото на хитовото риалити „Островът на 100-те гривни“ трима си тръгнаха от Филипините.

Предприемачът Ивайло Секулички напусна предаването по bTV, след като дари последната си гривна и живота си в играта на участничка от своя лагер „Глория“. Преди него инфлуенсърът Еляса Хасан и емигрантът в Германия Грозденка Владова също се разделиха с екстремното приключение, измъчвани от здравословни проблеми.

Ивайло се озова на елиминация след рискова и неуспешна стратегия на сълагерника си, IT специалиста Шериф Алла Елдин. Заплахата от отпадане надвисна и над Марина Хаджийска, която е земеделец и майка на две деца. Двамата паднаха в игра за прецизност от тенисистката Петя Гергова от лагер „Нумеролозите“. Съдбата им се оказа в ръцете на златногривния Шериф и той реши да запази в играта Ивайло, с когото го свързва приятелство и извън предаването. Волята му обаче не беше зачетена.

„Благодарен съм за това, което правиш за мен. Но ние с Марина сами поехме риска да участваме в играта за оцеляване и още тогава ти казах - ако накрая трябва да избереш кой да остане, това трябва да е тя. Защото Марина има да покаже много, тя е силен човек и добър пример за всяка майка и жена“, каза Ивайло и даде последната си гривна на младата жена. Трогателният му жест разплака не само нея, но и всички в кръга. „Това е едно от най-мъжките неща, които един джентълмен може да направи“, каза водещият Александър Сано, едва сдържайки сълзите си. Решението на Секулички да си тръгне със сигурност ще има последствия - липсата му вероятно ще се отрази на силната коалиция, която той сформира с Шериф, студента по медицина Берке Йозтюрк и артиста Георги Коджабашев.

Безпощадният глад и изтощителните битки също се отразяват на участиците. След като влезе в поредица от тежки игри, инфлуенсърът Еляса получи възпаление на мускулите, а връщането му на Острова се оказа невъзможно. От болничното легло той дари гривните си на най-добрата си приятелка в предаването, маркетолога Рената Пачева. Грозденка, която получи непроходимост на червата, също беше посъветвана от лекарите да прекрати участието си на Филипините. Единствената си гривна тя завеща на Секулички.

Междувременно гладът на Острова стигна своя пик, а новината, че в океана ще акостира сал с храна, беше посрещната с бурна радост. Оказа се обаче, че трите лагера трябва да се преборят за провизиите. След мощна и отлично координирана атака на плячката, „Глория“ пренесе от сала до брега над 75 килограма, триумфира в „игрите на глада“ и получи правото да запази всичко събрано. Втори, с малко над 40 килограма храна, се оказаха „Нумеролозите“. Според правилата, те трябва да се разделят с половината от спечеленото. Последни, с около 38 килограма, останаха в „Мимо-Гарсия“ и техните провизии ще бъдат отнети. Въпреки че останаха на опашката, в лагера с най-малко мъже се представиха достойно.

Свързани новини